Nincs meglepetés: ismét egy botrányhős politikus mögé állt be a Jobbik

Nem a feddhetetlenség jelképe a baloldali előválasztáson elinduló és a Jobbik által támogatott Hegedűs Péter. Balmazújváros független polgármestere korábban vállalkozóként alsónadrágba rejtve lopott sajtot reszelt a vendégei pizzájára, sőt az adóhatóság figyelmét is felkeltette.

Hertelendy Gábor
Forrás: Facebook, Pesti Srácok2021. 05. 26. 13:20
LUKÁCS László György
A Jakab Péter vezette Jobbik fontos embert veszített Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alighogy bejelentette egy napja képviselőjelölti indulását a baloldali előválasztáson Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében, a Jobbik egyből beállt Hegedűs Péter, Balmazújváros független polgármestere mögé. A 2019-es önkormányzati választás előtt egy évvel azonban kiderült a város első számú emberéről, hogy nem a feddhetetlenség mintája: a Pesti Srácok arról számolt be, hogy 2010-ben az egyik helyi sütöde hat-nyolc alkalmazottja az alsónadrágjába rejtve lopta a sajtot hónapok óta.

A tolvajok a lopott sajtokat az egyik balmazújvárosi vendéglátóipari egységbe vitték, amelynek tulajdonosa, Hegedűs Péter készpénzzel vagy sörrel, felessel, egyéb árucikkel fizetett érte, majd ráreszelte a vendégeinek eladott pizzákra.

A portál szerint a sütödét emiatt mintegy 600-700 ezer forintos kár érte, így a sütöde felbérelt egy rendőrnyomozót, aki ellátogatott Hegedűs Péterhez, és jelezte neki, hogy büntetőeljárás indulhat ellene orgazdaság miatt.

Ettől megijedve Hegedűs különalkut kötött a megkárosított sütöde tulajdonosával, és jelentős jóvátételt fizetett neki. Így végül nem tettek ellene feljelentést.

A történetet a megkárosított üzem, a Balmaz Sütöde Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Fülep Zsolt is megerősítette a portálnak.

A pártelnök és Balmazújváros botrányhős polgármestere. Forrás: Facebook/Jakab Péter

Nem ez volt az első ilyen ügye Balmazújváros jelenlegi polgármesterének: a Hegedűs Péter által vezetett Balmaz-Látvány Kft. 2015-ben

felkerült a be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató cégek szégyenlistájára.

Ráadásul polgármesterként sem alkotott eddig maradandót. Tavaly májusban Hegedűs a felelőtlen városvezetése miatt

félmilliárd forintos, már megítélt támogatástól fosztotta meg a várost, amit uszodafejlesztésre nyert el még az előző ciklusban a balmazújvárosi fideszes önkormányzat.

A polgármester ahelyett, hogy elismerte volna a hibáját, a kormányra mutogatott.

A Jobbik nem először támogat botrányhős jelöltet a baloldali előválasztáson: a tavaly októberben lezajlott szerencsi időközi választás vesztese, Bíró László korábban „tetűcsúszdásoknak” nevezte a zsidó turistákat és Budapestet „Judapestnek” gúnyolta. A jobbikos jelölt ellen ráadásul nyomozást indított a NAV költségvetési csalás gyanújával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.