Nincs olyan keretrendszer az EU-ban, amely meghatározná, mi számít jogállamnak

Nem létezik olyan keretrendszer az Európai Unióban, amely meghatározná, mi számít jogállamnak – mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 02. 22. 13:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsorban felidézték azt, hogy nem született megállapodás az Európai Unió 2021 utáni hétéves keretköltségvetéséről az uniós állam- és kormányfők e témában összehívott rendkívüli, kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján.

Angela Merkel német kancellár elmondta: egy pillantás is elég volt az új tervezet számaira, s már világos volt, hogy nincs miről tárgyalni. Kiemelte, hogy a javaslatban szereplő záradék, amely az uniós támogatások kifizetését a jogállamiság állapotához kötné, pontosításra szorul.

Pócza István a témára reagálva megjegyezte, hogy korábban volt 28, most pedig 27 ország rendkívül különböző berendezkedéssel. Ki az, aki megmondja, hogy ami az egyik országban elfogadható, az a másikban nem? – tette fel a kérdést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.