Nincs pénz, de azért mégis van a XV. kerületben

Másfél éve kommunikálja azt a XV. kerület DK-s polgármestere, Cserdiné Németh Angéla, hogy a kormány miatt nincs pénz a kerületben, ezért maradnak el beruházások. Most egy interjúban elszólta magát: úgy nyilatkozott: a felhalmozott jelentős tartalékhoz nyúlnak idén.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 11:25
NÉMETH Angéla
Budapest, 2018. szeptember 28. Németh Angéla, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom színeiben induló, az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok által támogatott XV. kerületi polgármesterjelölt beszédet mond kampányzáró rendezvényén a fővárosi Kikötő Ifjúsági Közösségi Szigetben 2018. szeptember 28-án. A Rákospalotából, Pestújhelyből és Újpalotából álló kerületben szeptember 30-án tartják az időközi polgármester választást, amelyet azért kellett kiírni, mert Hajdu Lászlót áprilisban országgyűlési képviselővé választották. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy interjúban igyekszik folytatni Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület DK-s polgármestere kormányellenes hadjáratát. A fröcsögő kifejezésekben gazdag nyilatkozat egyértelműen az online folytatása annak a plakátkampánynak, amellyel a baloldali városvezetés azt igyekszik bebizonyítani, hogy a kerületben a kormányzati „elvonások” miatt nem történik semmi. Ennek apropóján már több alkalommal kérdeztük meg írásban, akkor hogyan lehetséges, hogy erre a plakátkampányra mégis van fedezet, de eddig még csak visszautasító választ sem kaptunk.

Cserdiné Németh Angéla folyamatosan azt kommunikálta eddig, hogy nincs pénz, most kiderült, hogy stabil lábakon áll a költségvetés
Fotó: archív/MTI

Az említett interjúban a polgármester önellentmondásba bonyolódik. Az újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmaz, hogy „stabil lábakon állt eddig a kerület költségvetése”. Azt is elárulja, hogy idén a vállalt feladatok teljesítéséhez a felhalmozott tartalékokhoz nyúlnak.

Ami a terveket illeti, megtudhatjuk, hogy az önkormányzati fenntartású intézményekben nem kalkulálnak elbocsátásokkal, viszont az intézményi felújítások során csak a legszükségesebb munkálatokra lehet számítani, az önként vállalat feladatokat pedig a lehetőségek mérlegelése mellett tekintik át. A fejlesztéseket illetően Cserdiné annyit tart biztosnak, hogy a Szilas-patak melletti szennyvízfőgyűjtő építése folyik, a többiről feltételes módban beszél: talán lesz lehetőség két piac felújításának tervezésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.