NMHH: új tagokat vár a Közszolgálati Testület

Azok a szervezetek, amelyek a Közszolgálati Testületbe tagot kívánnak delegálni, 2020. január 24-ig jelentkezhetnek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) – közölte az intézmény kommunikációs osztálya szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 11. 27. 19:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a jelentkezők hat csoportba kérhetik nyilvántartásba vételüket, az azonos tematikus kategóriába tartozó szervezetek közül csak egy szervezet küldhet képviselőt a testületbe. Az új tagok megbízatása három évre szól majd.

Emlékeztettek, a Közszolgálati Testület jelenlegi, 2017. március 31-én delegált tagjainak megbízatási ideje 2020. március 31-én jár le.

Tagot delegálhatnak a települési önkormányzatok szervezetei, a nemzetiségi országos önkormányzatok, a határon túli, száz főnél nagyobb taglétszámú magyar kulturális szervezetek, országos családvédelmi szervezetek, a fogyatékkal élők országos érdekképviseletei, valamint országos kulturális szervezetek az irodalom, a színház, a film-, az előadó-, a zene-, a tánc-, a képző- és az iparművészet területén.

Az érdeklődőknek jelentkezési lapot kell kitölteniük a nyilvántartásba vételhez, amely az NMHH honlapjáról letölthető. Az NMHH a nyilvántartásba vett szervezetek listáját 2020. február 7-én közzéteszi a honlapján. Az egy csoportba tartozó szervezetek közül csak egy szervezet küldhet képviselőt a testületbe.

A regisztrált szervezetek megállapodhatnak egymással a delegálásról, ennek hiányában az NMHH sorsolással dönt 2020. február 27-én a delegálható szervezetekről.

Mint írták, a Közszolgálati Testület látja el a közszolgálati médiaszolgáltatók feletti társadalmi felügyeletet és ellenőrzi a közszolgálatiság érvényesülését. A testület tizenöt tagból áll, megbízásuk három évre szól.

A médiatörvény értelmében külön eljárás nélkül delegálhat képviselőt a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Művészeti Akadémia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.