Nógrádi György: Még mindig nem alakult ki az igazi német egység

Harminc évvel Németország egyesítése után még mindig nem valósult meg az igazi német egység – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 08. 29. 11:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nógrádi György arról beszélt, hogy az egyesítés után a keletnémetek „gyűlölték” a nyugatnémeteket, mert a legfontosabb posztokat utóbbiak kapták, míg a nyugatnémetek lenézték a keletnémeteket, és az igazi egység a mai napig nem valósult meg.

Példaként említette, hogy habár Angela Merkel német kancellár Kelet-Németországból származik, a két évvel ezelőtt alakított kormányába egyetlen embert sem hozott a keleti területekről.

A szakértő kitért a hétvégén Brandenburgban és Szászországban tartandó helyi törvényhozási (Landtag-) választásra is, és elmondta, a felmérések szerint az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali ellenzéki párt előretörése várható, ami arra vezethető vissza, hogy a keletnémetek nagyon tartanak a migrációtól, holott az illegális bevándorlás Nyugat-Németországban élesebb probléma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.