Novák Katalin: A hazaszeretet a hagyományaink mindennapi tiszteletét jelenti

A családokért felelős miniszter szerint a hazaszeretet érzése nélkül nem lehet sikeres Magyarország.

Végh Attila
Forrás: facebook2020. 11. 27. 9:58
Novák Katalin
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánkat szerető és a nemzeti érdekeket középpontba helyező megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek! – ezzel nyitotta november 27-én Facebook-oldalán közzétett üzenetét Novák Katalin, Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere.

Novák Katalin beszámolt arról, hogy a Mathias Corvinus Collegium és a Danube Institute meghívására részt vett Patriotic Talks elnevezésű online nemzetközi konferencián. Az eseményen elhangzott beszédében kiemelte,

„számomra a hazaszeretet a kultúránk, a hagyományaink és a keresztény értékeink mindennapi tiszteletét jelenti”.

A miniszter külön kiemelte, a magyar társadalom törődik honfitársaival, és egyéni célok megvalósításakor a közösségi érdekeket is szem előtt tartja. Magyarország a patrióta gazdaságpolitikának köszönhetően az elmúlt években jelentős gazdasági sikereket ért el, a belső erőforrásokra támaszkodó családpolitika pedig nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert – tette hozzá.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a hazaszeretet fogalmának ma mégis sokan negatív jelentést tulajdonítanak, mert az uralkodó nyugati liberális gondolkodás a nemzeti tradíciók, értékek meghaladásában, a nemzetinek a nemzetközire történő felváltásában hisz. Erre Orbán Viktor miniszterelnök is utalt ma reggeli interjújában a Kossuth Rádióban, kitérve arra is, a Soros György által irányított és finanszírozott szervezetek és politikusok alapvető célkitűzése a nemzeti szuverenitás korlátozása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.