Novák Katalin: A tehetségek támogatása a legjobb befektetés

A fiatalok érezhetik majd, hogy nincsenek egyedül, és a szélesebb közösség, a társadalom is támogatja őket.

Csekő Imre
2020. 09. 04. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország gazdag ország, mert rengeteg tehetséges fiatal van hazánkban. A tehetséget azonban fel is kell ismerni és segíteni kell kamatoztatni – mondta pénteken Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) és az államtitkárság között létrejött stratégiai együttműködés aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen átadták az állami és civil együttműködéssel megvalósult Tehetségházat, amely a szervezet székhelyéül szolgál majd a jövőben. A tehetséges gyermekek támogatásához kell olyan hely is, ahol a tehetségek találkozhatnak, és az őket segítő szakemberek dolgozhatnak – fejtette ki az államtitkár.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy közel háromszázmillió forintból valósult meg a Tehetségház építése. Ami a tehetséggondozó szervezeteket 15 éve koordináló Matehetsz és a kormány tízéves együttműködésének új eredménye. Emlékeztetett, hogy több mint tíz éve fut a Nemzeti Tehetség Program, amelynek keretében évente több mint kétszázezer honfitársunk támogatja személyi jövedelemadója egy százalékával a tehetséges magyar fiatalokat. Ez az összeg kiegészül a kormány támogatásával, így jövőre már 3,6 milliárd forint jut a programra.

Újabb fokozatba lép az együttműködésünk a Matehetsszel, és ezt a stratégiai megállapodásunk jelzi – mondta Novák Katalin, és hangsúlyozta: a tehetségek támogatása a legjobb befektetés a jövőbe, ami szinte mindig megtérül. – Az itt zajló munka révén sok magyar fiatal érezheti majd, hogy nincs egyedül, és a szélesebb közösség, a társadalom is támogatja – fogalmazott Novák Katalin.

A Matehetsz az elmúlt tizennégy évben ösztöndíjakkal, különféle tehetségfejlesztő programokkal több ezer fiatalt segített tehetsége kibontakozásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.