Novák Katalin: Nem fogunk meghajolni

Miközben az unió támadja hazánkat, egyre inkább növekszik a magyar emberek iránti tisztelet – mondta a családügyi miniszter a Budavári Fórumon. Novák Katalin Huth Gergellyel, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjével és Bayer Zsolt publicistával beszélgetett a legújabb családi akciótervről, az új alaptörvény-módosításról, az Európai Unióról és Soros Györgyről.

Hertelendy Gábor
2020. 11. 19. 19:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lakásfelújításra is igényelhető az új támogatás, ami miatt óriási igény lesz szakemberekre és segédmunkásokra is. Továbbá lecsökkentjük az új építésű lakások áfáját 27-ről öt százalékra, és elengedjük a csokkal történő lakásvásárlás illetékét – jelentette ki a Budavári Fórumon megtartott beszélgetésen a családügyi miniszter annak kapcsán, hogy a járványhelyzetre tekintettel családvédelmi akciótervet indítottak el, mellyel akár hárommillió forinttal támogatja az állam a jövő évtől a lakásfelújításokat. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a magyarok jóval több mint kilencven százaléka helyesli, hogy segély helyett munkához kötik a családtámogatásokat. Továbbá aggasztónak nevezte, hogy az ellenzék a támogatásokról is megtévesztően nyilatkozik, ahelyett hogy segítenének eligazodni a hétköznapi embereknek bizonyos támogatások, például a babaváró vagy a csok igénylésénél.

A társadalombiztosítási jogviszonyról úgy fogalmazott: a felsőoktatási jogviszony is annak számít, de négy hónapnyi álláskeresési járadékot is beleszámítanak, ha a járvány miatt elveszítik a munkájukat. A Varga Judit igazságügyi miniszter által egy hete benyújtott új alaptörvény-módosításról Novák Katalin megkérdőjelezhetetlen igazságnak nevezte, hogy az apa férfi, az anya nő. Hangsúlyozta: Magyarország megvédi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát.

– Ez egy szülői igény: ne fosszák meg ettől a gyermekeket! A szülők felelőssége a gyermekek nevelése, de amikor a bölcsődébe vagy az óvodába bekerül, az már állami felelősség

– hívta fel a figyelmet.

Novák Katalin úgy vélte, a biológiai nemmel kapcsolatos kérdésekben csak a felnőttek érettsége adja meg a felelős döntés lehetőségét, egy a gyermeknél azonban ez nincs így.

Szó volt Magyarország és Lengyelország vétójáról is, amivel kapcsolatban Novák Katalin azt hangsúlyozta: Magyarország tárgyalni és együttműködni szeretett volna.

– A hozzáállásunk pozitív volt, hiszen a déli államokért történő hitelfelvételbe belementünk, de a jogállamisági szerződéseket elfogadhatatlannak tartottuk

– fogalmazott a miniszter, aki szerint 2022-ig biztosan fizetőképesek leszünk az unióban.

A tárca nélküli miniszter Soros Györgyöt egy született pénzembernek látja, akit mindig is a profit érdekelt. Szavai szerint a milliárdos legtöbb javaslata, például a bevándorlási kötvények is ezt szolgálják. Novák Katalin hangsúlyozta: nem tartja fair játszmának, hogy részt vesz valaki a politikában, miközben civil szervezetnek mutatja magát. Az Európai Unión belüli ideológiai csatározásokkal kapcsolatban kétségbeesett kísérletnek nevezte, hogy a balliberális európai képviselők „minden pénzüket a pirosra rakják”: hosszabb távon sem működik az, ha alaptalanul vádolnak meg egy országot.

– Élünk az egyenjogú képviseletünkkel, nem fogunk meghajolni, és miközben támadnak minket, egyre jobban növekszik a magyar emberek iránti tisztelet

– jelentette ki a családügyi miniszter.

Az unió és Olaszország viszonyáról azt mondta: az Európai Néppárt rossz pályán van, mivel nem akarnak tárgyalni Matteo Salvinival és George Melonittal, ám jelenleg ők a legnépszerűbb jobboldali politikusok Olaszországban.

– Ha nem a legnépszerűbb jobboldali pártokkal működnek együtt, akkor kik a szövetségeik? Sokszor az az embernek az érzése, hogy jobbközép pártként nem a jobboldal felerősödése és együttműködése a cél, hanem az ellenkezője

– fejezte ki kétségeit Novák Katalin, aki optimistának látja az unió jövőbeli helyzetét: pozitívnak tekinti Janez Janša, Szlovénia antikommunista hősként ünnepelt kormányfőjének személyét, illetve az uniópártok erősödését Olaszországban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.