Ingyenes információ a családvédelmi akciótervről

A jelentős érdeklődésre való tekintettel, új információs telefonszolgáltatást indítanak a családvédelmi akció részleteiről – jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Csekő Imre
2019. 06. 14. 11:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új, ingyenesen hívható telefonszámon lehet ezentúl érdeklődni a július elsejével életbe lépő családtámogatási konstrukciókról mondta Novák Katalin a 1818-as országos telefonos ügyfélszolgálat irodájában, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

Az államtitkár ismertette, hogy mivel csak két hét van hátra a családvédelmi akcióterv indulásáig, egyre a fokozottabb az érdeklődés a bevezetésre kerülő lehetőségek iránt. A kormány azt szeretné, hogy minden érintett a megfelelő információk birtokában vehetné igénybe a támogatásokat, ezért a hét minden napján, a nap minden órájában ingyenesen elérhető 1818-as telefonszámon lehet majd kérdéseket feltenni a családtámogatási rendszerrel kapcsolatban – mondta Novák Katalin. Emellett chaten és e-mailben is lehet kérdezni.

Az országos telefonos ügyfélszolgálat munkatársait a családügyi államtitkárság munkatársai készítették fel, hogy megfelelően tudjanak válaszolni a felmerülő kérdésekre – ismertette az államtitkár.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A családvédelmi akcióval kapcsolatban már 10 ezer érdeklődés futott be, és a jövőben is számos megkeresésre számítanak. A 1818-as vonal pedig a csalad.hu honlap mellett tovább segítheti a támogatási formák megismertetését – mondta Novák Katalin, és mindenkit arra biztatott, hogy bátran érdeklődjön ezeken a fórumokon.

Az államtitkár a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, rendkívül felkészültek az országos telefonos ügyfélszolgálat kollégái, akik minden felmerülő kérdésre választ tudnak adni, ezért arra kéri az állampolgárokat, hogy a családvédelmi akció témáin felül is, akár a családtámogatási formákkal, akár az otthon melege programmal, akár bármely a kormányzat által nyújtott lehetőséggel kapcsolatban van kérdésük, bátran keressék őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.