Nyitott városvezetést ígér a kormánypártok győri jelöltje

Bemutatta tegnap húsz pontból álló programját Dézsi Csaba András, a Fidesz–KDNP győri polgármesterjelöltje, amellyel tovább fejlesztené a megyeszékhelyt. A politikus, részben a Modern városok programra támaszkodva, egy sor nagyberuházást indítana, de erősítené a szociális hálót is.

2020. 01. 04. 7:30
DÉZSI Csaba András
A politikus bővítené a zöld területeket, és fát ültetne minden helyi újszülöttnek Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kommunikatív, nyitott városvezetést tervezek, ha a január 26-i választáson a győriek bizalmából elnyerem a város polgármesteri székét – jelentette ki lapunknak a Fidesz–KDNP győri polgármesterjelöltje, aki sajtótájékoztatón tegnap ismertette húsz pontból álló programját.

Dézsi Csaba András kiemelte: megválasztása esetén folyamatosan egyeztetni kíván a társadalmi szervezetekkel, kamarákkal és egyesületekkel. Mint mondta, a fontos döntésekhez rendszeresen kikérik és figyelembe veszik a győriek véleményét, mert ezekben a kérdésekben nem egyedül, hanem az emberekkel közösen akar döntést hozni.

A politikus bővítené a zöld területeket, és fát ültetne minden helyi újszülöttnek
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

– Minden győri városvezetője kívánok lenni, függetlenül attól, hogy kinek milyen az életszemlélete, mert a társadalmat nem jó és rossz emberekre osztom. Azt vallom, hogy mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai, ötletei, a pozitív, előremutató gondolatokra, a valós életből szerzett tapasztalatokra pedig érdemes odafigyelni – hangsúlyozta Dézsi Csaba András.

A kormánypárti jelölt programjában több olyan elem is van, amelyet a Modern városok programban valósítanak, illetve valósítanának meg. Kormányzati támogatással élményfürdő épül a városban, és a klasszikus győri szabadstrandi fürdőélet újraélesztését is tervezi.

Megkezdik a Győri Nemzeti Színház és környezetének felújítását, emellett új hidat építenének a Mosoni-Dunán. A Fidesz–KDNP-s politikus azt ígéri, hogy javítják a sürgősségi betegellátást, illetve csökkentik a várakozási időt. A kormánnyal és az országos mentőszolgálattal közösen új, korszerű mentőállomás létrehozását tervezik szintén a Modern városok programja segítségével.

A kulturális életet továbbra is kiemelten támogatnák, kormányzati forrásból hangversenyterem építését is tervezik. A városi nagyrendezvényeket, fesztiválokat tovább fejlesztik. Dézsi Csaba András ígérete szerint megújítják az autóbuszparkot, a győriek javaslatai alapján felülvizsgálják és átdolgozzák a menetrendet. Fejlesztik a szelektív hulladékgyűjtő rendszert, erősítik a város szociális ellátórendszerét, tovább javítják az idős emberek életminőségét és kiemelt figyelmet fordítanak a fogyatékkal élőkre.

A kormánnyal közösen folytatni kívánják a közintézmények – bölcsődék, óvodák, iskolák és rendelőintézetek –, valamint a panelházak energetikai felújítását, és szeretnék, hogy mielőbb megépüljön és „bezáródjon” a várost elkerülő körgyűrű. A kormánypárti jelölt azt ígéri, hogy folytatják a fásítási programot és bővítik a zöld területeket, fát ültetnek minden győri újszülöttnek.

Az utóbbi kezdeményezés kapcsán Dézsi Csaba András emlékeztetett arra, hogy a programelemet az ő javaslatára fogadta el a város a közgyűlése, és a jövő héten több újszülöttnek személyesen viszi ki a faültetést igazoló oklevelet Radnóti Ákos alpolgármesterrel közösen.

– Szintén az én javaslatomra Győr közgyűlése eltörölt egy adónemet, így a garázsok, illetve a száz négyzetméternél kisebb üdülők, gazdasági épületek után nem kell adót fizetniük a győrieknek, ez 14-15 ezer embert érint. Közben tájékozódtam arról is, hogy a Sárás peremkerületen nincs csatornaháló, és ezt a több évtizedes problémát a megválasztásom esetén orvosolni fogjuk, ezzel szintén több száz családon segítünk. Szeretnénk, ha megújulhatna a vasútállomás is – fogalmazott a politikus.

Mint ismert, Győrben azért tartanak időközi polgármester-választást, mert az október 13-án a város élére került Borkai Zsolt november 8-án lemondott tisztségéről. A helyi választási bizottság november 15-én döntött arról, hogy január 26-án vasárnap lesz Győrben a szavazás.

A Választás.hu tájékoztatása szerint Dézsi Csaba András mellett öt jelölt – Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület), Géber József (Mi Hazánk), Hajnal János (független), Kirchfeld Mária (független) és Pollreisz Balázs (MSZP–DK–Momentum–Jobbik–LMP) – már biztosan ringbe száll a megméretésen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.