Nyolcvanhat éves férfi ölt meg egy nőt Fóton

A helyszínen vették őrizetbe a rendőrök az idős sértettet, aki élettársa lányát késelte halálra.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 01. 08. 18:52
Helyszineklők dolgoznak a fóti lakóparkban
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vérző sebeivel rohant ki az utcára Fót nemrégiben átadott lakóparkjának egyik épületéből egy 51 éves, sikoltozó nő, majd összeesett az utcán január 8-án kora délután – számolt be róla a Police.hu. Mint írták, a szomszédok azonnal mentőt hívtak, ám a rohamkocsi orvosa sem tudta megmenteni a több, szúrt mellkasi sebből vérző beteget, az 51 éves nő az utca kövezetén halt meg. A rendőrök elfogták a holttest mellett álló, 86 éves férfit, az eddig beszerzett adatok alapján a sértett édesanyjának élettársa követhette el a gyilkosságot.

Az idős férfi beismerő vallomást tett, elmondta, párja lakásában anyagi vita miatt veszett össze az 51 éves, fóti nővel, a vita hevében felkapott egy kést, s hogy a nőt elhallgattassa, többször mellbe szúrta. A 86 éves férfit a rendőrök előállították, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene. A szép korú gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették, ha a bíróság a nyomozó hatóság indítványának helyet ad, 72 órán belül sor kerülhet a letartóztatására is. Az indulatból elkövetett emberölés miatt 5–15 év közötti szabadságvesztést szabhat ki a bíróság, vagyis ha a férfit bűnösnek találja az ítélőszék, akkor legjobb esetben is csak 91 éves korában szabadulhat.

Fotó: Police.hu

Az idős gyanúsítottat a rendőrségi fogdán is speciális zárkában helyezték el. Ha a bíróság hosszabb fogságot rendel el ügyében, akkor a letartóztatás helyéül kijelölt büntetés-végrehajtási intézetben is olyan körletbe kerül, ahol nincs kitéve annak, hogy az életkora miatt bármilyen hátrány érje. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) a Bvop.hu oldalon közzétett állásfoglalása szerint Magyarországon az időskorú fogvatartottak száma nem nevezhető magasnak, sem a külföldi számokhoz, sem a teljes népesség kormegoszlásához viszonyítva. A büntetés-végrehajtási intézetekben kiemelt fontosságot szentelnek az időskorú személyekkel kapcsolatos eljárási rendszer kidolgozására, az idős fogvatartottak jogainak védelmére. A BVOP szakemberei szerint a 60-65 éves életkor elérését követően testi és szellemi jellegű változások vehetik kezdetüket, az idős életkorra jellemző megbetegedések intenzitása is felerősödhet. Sokszor maga a börtönbe kerülés is traumaként jelentkezik az időskorú elítélteknél, gyakran felfokozódik a szégyenérzet is, ezért a börtönökben rendkívül alapos vizsgálat előzi meg azt, hogy egy idős fogvatartott kivel kerülhet egy zárkába.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.