Nyomoznak a gyanús salgótarjáni szocialista ügylet kapcsán

Versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt folyik eljárás.

2021. 01. 05. 18:04
Fekete Zsolt
Fekete Zsolt balliberális polgármesternek főhet a feje a vizsgálat miatt Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozást folytat a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság abban a salgótarjáni balliberális oldalhoz köthető ügyben, amelyről korábban az Akta, a Fidesz helyi szervezetének kiadványa adott hírt. E szerint, azelőtt, hogy 2020. január 31-ével Oláh Péter lemondott a baloldali vezetésű Salgótarján Városfejlesztő Kft.-jének éléről, január 9-én a Triomer Kft. megvásárolta a férfi 25 százalékos üzletrészét a Bau und Garden Kft.-ben. Az Akta felhívta a figyelmet, hogy a Triomer Kft. szerepe azért fontos, mert ez az egyik olyan cég, amely szinte minden salgótarjáni közbeszerzésnél megjelenik. A történet azzal válik kerekké, hogy tavaly júniusban Oláh Péter megszerezte a Triomer Kft. százszázalékos tulajdonát.

Vagyis egy, a salgótarjáni közbeszerzéseken sikeres cég, a közpénzen (is) megerősödő Triomer Kft. megvásárolja a volt tulajdonos, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjének üzletrészét egy magánvállalkozásban, majd fél évvel később az illető – miután távozott a városi társaság éléről – megveszi a Triomert.

A Fekete Zsolt polgármester vezette városban vizsgálódnak a hatóságok
Fotó: MTI

Az ügyben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tettek feljelentést, de annak vezetője a kizárását kérte az eljárásból, aminek az Országos Rendőr-főkapitányságon helyt adtak. A további eljárás lefolytatására a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki, amely versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt nyomoz.

Az ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, ahonnan lapzártánkig nem érkezett válasz a kérdésünkre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.