Október 13-án nem a centrális politikai erőtérben játszódott le a szavazás

Vasárnap választott az ország, az eredmények ismertek. Budapest most elesett, az ellenzék pedig nemcsak felült a halottas ágyon, hanem azonnal támadásba is lendült! Akik ma pástra lépnek, hogy a témát boncolgassák a Hír TV Csörte című műsorában, Závecz Tibor, , a Závecz Research alapító ügyvezetője, Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke, Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője és G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.

Forrás: Hír TV2019. 10. 17. 14:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megköszönöm Budapestnek, benne Óbudának ezt a 29 évet, mert ez talán együtt még szebb volt. Szép sikereket, egy kis nyugalmat kérek, mindenki higgadjon majd le, országosan az eredmény szép, Budapesten el kell gondolkodni. Nem érdemes ilyenkor túl sokat beszélni, nincs mit mondani, Budapest ma így döntött, Budapest ma Karácsony Gergelyt választotta meg, éjféltől Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, én gratulálok neki és sok sikert kívánok – mondta Tarlós István, leköszönő főpolgármester vasárnap a Bálnában.

Eléggé felfokozott a közhangulat, voltak itt bőven meglepetések, ráadásul, ha Tarlós István nyilatkozata mellé még odavesszük Kósa Lajosét, aki a Fidesz kampányfőnöke volt ezen az önkormányzati választáson, úgy nyilatkozott, hogy nem lehet mindig 6:1-re nyerni, most 3:2-re nyert a Fidesz és ezt csapásként éli meg a jobboldal. Ezen a kérdésen menjünk végig, most a Fidesz nyert vasárnap vagy pedig vesztett, hiszen azért Budapest mégis elesett – reflektált az eseményekre Szarvas Szilveszter.

 

Én azt gondolom, hogy a budapesti eredményen én nagyon nem csodálkozom persze a kerületek számán, azon igen

– mondta , Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Horn továbbá elmondta, hogy szerinte jól látszott a 2018-as országgyűlési, majd a 2019-es uniós választások alkalmával, hogy Budapesten és még néhány nagyvárosban a baloldali liberális összefogásnak többsége van. Véleménye szerint ennek ellenére is az a vélekedés uralkodott, hogy a Fidesz kommunikációs „gépezete” nyerni fog és át tudja fordítani ezt a helyzetet.

Tényszerűen igaz, hogy Tarlós István több szavazatot kapott mint 5 évvel ezelőtt, ugyanez igaz a fideszes polgármesterekre, akik most leköszönnek, tehát a fideszes jelöltek több szavazót tudtak az urnákhoz vinni mégis veszítettek, ennek mi az oka, csak az ellenzéki összefogáson múlott? – kérdezte Szarvas Szilveszter műsorvezető.

Ha jól értettem az érveket, a magyarázat egyik fontos oka az volt, hogy sikeres volt az ellenzéki összefogás. Én egy picit másképp látom, itt ennek, amit Borkai-ügynek nevezünk nagyon komoly hatása volt az utolsó héten, ugyanis addig a számok úgy néztek ki, hogy a fővárosban nem ez lesz az eredmény és a főpolgármesteri posztot nem Karácsony Gergely foglalja el.

– mondta G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.

A teljes műsort IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.