Ökumenikus Segélyszervezet: Nem engedjük el a bajban a rászorulók kezét!

Adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülők megsegítésére – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 03. 18. 19:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beérkező adományokat a segélyszervezet az országos intézményhálózatán keresztül fogja felhasználni a most még nehezebb helyzetbe kerülő családok segítésére, illetve szociális intézményeik rendkívüli feladatainak támogatására – olvasható a közleményben.

Adakozni bankkártyás fizetéssel a www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon lehet, illetve a 11705008-20464565 számlaszámra is várják a felajánlásokat a közlemény rovatba a „koronavírus” szót írva.

Lehel Lászlót, a segélyszervezet elnök-igazgatóját idézték, aki hangsúlyozta, „ha fizikailag most nem is szabad egymás kezét fognunk, a szó átvitt értelmében nem engedjük el a bajban a rászorulók kezét!”

Kitértek arra is: a rendkívüli helyzet a szervezet minden intézményét érinti. Lesz olyan központ, ahol az ügyfélfogadás szünetel, de a szervezet munkatársai élelmiszercsomagok „kontakt nélküli” átadásával támogatják a rászoruló családokat.

Hozzátették: a segélyszervezet minden intézményében a legszigorúbb higiéniai protokollt alkalmazzák a megelőzés érdekében. A munkatársak a hajléktalanokat segítő központokban mindent megtesznek azért, hogy azok is biztonságban legyenek, akiknek nincs hol otthon maradni.

A családok átmeneti otthonaiban szigorú látogatási tilalom van, és az intézményt elhagyni is csak a legszükségesebb esetben szabad. A bent élő családok teljes körű ellátását a segélyszervezet oldja meg, illetve annak feltételeit is igyekszik mindenhol megteremteni, hogy az otthonokban élő gyermekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban.

A segélyszervezet által működtetett Idősek Átmeneti Otthonának működtetése is a legszigorúbb higiéniai előírások betartásával működik – tették hozzá.

Korábban a Magyar Református Szeretetszolgálat is arról tájékoztatta az MTI-t, hogy krízisalapot hozott létre és adománygyűjtést hirdet a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.