Kormányinfó: a regisztráltak közül bárkit olthat a háziorvos

Az a lényeg, hogy a háziorvosok a náluk lévő oltóanyagot minél gyorsabban eloltsák – fogalmazott Gulyás Gergely.

2021. 03. 25. 15:45
GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely elmondta, öt és fél millió beoltott fölött megszűnik a kötelező maszkhasználat. Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háziorvosoknak, hogyha az oltási sorrendben előrébb helyet foglaló regisztrált páciensüket nem érik el, vagy elérik, de ő valamiért mégsem kíván részesülni az oltásban, akkor lehetőségük van tovább haladni az oltási sorrendben – mondta el a Magyar Nemzet vonatkozó kérdésére a mai kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint hamis Szaniszló Sándor DK-s polgármester védekezése, miszerint a XVIII. kerületben azért maradtak meg a kínai vakcinák, mert a háziorvosok nem olthatták volna el őket. Az egyetlen feltétel az, hogy mindenki, aki meg akarja kapni az oltást, regisztráljon a Vakcinainfo.gov.hu weboldalon, mert így kerülhetnek rá a vakcinációt igénylők a háziorvos által megkapott listára. – Végső soron

ha bárkit beoltanak, akár 65 év alatti krónikus betegeket; arra is van lehetőség, a lényeg az, hogy a náluk lévő oltóanyagot minél gyorsabban oltsák el

– tisztázta a helyzetet Gulyás Gergely.

Emlékezetes, a múlt héten a XVIII. kerület gyurcsányista vezetője közösségi oldalán adta hírül, hogy nincs jelentkező a kínai vakcinákra a pestszentlőrinci háziorvosoknál, ezért azokat visszaszállítják. Szaniszló Sándor bejegyzésében felszólította az emberi erőforrások miniszterét, hogy küldjön uniós engedéllyel rendelkező oltóanyagot a Sinopharm helyett.

A polgármester posztja alatti felháborodás hatására a bejegyzést többször átírták, majd törölték,

másnap az ATV-ben már arról beszélt a baloldali kerületvezető, hogy több ezren vannak olyanok, akik elfogadták volna a kínai oltást, azonban őket nem hívhatták be.

Szaniszló szerint a kerület baloldali vezetése valójában az egyik legnagyobb oltáspárti kampányt szervezte meg az elmúlt hetekben.

Szaniszló Sándor
MTI Fotó: Beliczay László

A polgármester állítását már februárban saját párttársa, a DK-s Komáromi Zoltán is cáfolta, aki háziorvosként azzal dicsekedett, hogy ő márpedig meg fogja változtatni az oltási tervet.

Az oltás folyamatának letisztulásával több háziorvos is elmondta, azokat tudják beoltani, akik regisztráltak, Kaizer Ákos tatai háziorvos a helyi TV-nek arról beszélt, a népegészségügytől kapják a listát, melyről be tudják hívni a pácienseket. Ő is megerősítette, az orvos válogathat a listáról, vannak olyanok, akik nem igénylik a felkínált oltóanyagot, helyettük mást hívnak be.

A kormány által is deklarált célok tükrében tehát

mindenkinek érdemes regisztrálnia, hiszen az oltakozás felgyorsulásával sokan sorra kerülhetnek a következő hetekben,

olyanok is, akik akár nem is számítanak rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.