Önállóan is olthatnak az önkéntes tűzoltók

Hétezer polgár nyugalmára, biztonságára vigyáznak a szigetújfalui önkéntes egység tagjai.

Forrás: katasztrofavedelem.hu2020. 09. 28. 12:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is beavatkozhatnak a Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai Pest megyében. Ez a hatodik olyan önkéntes egység, amely megkapta (szeptember 28-tól) a bizalmat a hivatásos lánglovagoktól, így október elsejétől hivatalosan is bevethetők lesznek.

Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő szerint számos egyesület nagyobb múltra tekint vissza, mint a szigetújfalui. A Pest megyei csapatnak két év alatt sikerült olyan szintre jutnia, hogy a testület engedélyével már önállóan beavatkozhatnak tűzeseteknél, mentési munkálatoknál. A főfelügyelő szerint a szigetújfaluihoz hasonló fiatal ambiciózus önkéntes egységek munkáját a hivatásos katasztrófavédelem országosan és területi szinten is támogatja, pályázatokon keresztül és oktatással is.

Fotó: katasztrofavedelem.hu

Az október elsejétől önállóan beavatkozó egyesület már az ötvennyolcadik ebben a kategóriában, bevetéskor a tagok a szabadidejüket, a családjukkal töltött idejüket áldozzák fel. Az önállóvá válás felelősséget is jelent, azt vállalták, hogy tíz percen belül elindulnak a környékbeli településekről érkező vészjelzésekre.

Branyiczky Márk tűzoltó ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője hozzátette: az önkéntes egyesület megbízható, szakszerű munkát végez, mindig lehet rájuk számítani, ahogy a csapat is számíthat az igazgatóság segítségére.

A Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület jelenleg huszonöt fővel, egy Mercedes gépjárműfecskendővel három vállalt településen, több mint hétezer ember biztonságára ügyel. A riasztást követően tíz percen belül megkezdik a vonulást, tömeges eseményeknél, illetve az úgynevezett kettes vagy annál magasabb riasztási fokozatú eseteknél akár a szigetszentmiklósi hivatásosok teljes működési területére is. 2019-ben száztizenkét alkalommal, az idén pedig eddig hatvannyolcszor nyújtottak segítséget a hivatásos és az önkormányzati tűzoltóknak káresemények felszámolásában.

Kis Sziget ÖTE

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.