„Önök sem vitatják, hogy ugyanannyian dolgoznak most, mint a válság előtt”

Bősz Anett szerint a kormány cserben hagyja a kkv-kat, de nem tudja érvekkel és számokkal igazolnia állításait.

Hertelendy Gábor
2021. 02. 16. 10:13
TÁLLAI András
A pénzügyminiszter helyettese szerint lenullázhatják az eddigi erőfeszítések kedvező hatását Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában Bősz Anett (DK) arról beszélt, hogy a kormány nem segítette azokat az embereket, akiknek valóban szükségük lett volna rá. Szerinte magát a válságot nem sikerült legyőzni. A baloldali képviselő elmondta, a Fidesz–KDNP a kis- és középvállalkozások (kkv) helyett kormánypropagandára költött, valamint Mészáros Lőrinc és Tiborcz István füredi nyaralójára. Kritizálta a kormány beruházási támogatását, úgy vélte, ezekből csupán az egyházi és sportcélokra jutott a kkv-k támogatása helyett. – Itt van egy válság, jó lett volna kezelni, nem sikerült – zárta felszólalását a Gyurcsány-párti képviselő.

A Belügyminisztérium államtitkára válaszában közölte, Bősz Anett felszólalása nem hozott semmi újat a kormány számára, nem tudja érvekkel és számokkal igazolnia állításait. Tállai András úgy fogalmazott, a munkahelyek megőrzése volt a kormány célja a válságkezelés során.

– Önök sem vitatják, hogy 2020 decemberében 4,5 millióan dolgoztak, annyian, mint a válság előtt

– mondta az államtitkár, megjegyezve: Magyarországon az öt százalékot alig haladta meg a gazdasági visszaesés, válság idején hat százalékkal emelkedett a minimálbér és 1676 milliárd forintnyi beruházás valósult meg.

– A nemzetközi tőke Magyarországot biztos célpontnak látja

– jelentette ki Tállai András. Az államtitkár ezután párhuzamba állította a mai válságkezelést a 2010 előtti kormány intézkedéseivel. – Míg tíz éve csökkent a minimálbér, most növekedett. Míg tíz éve kivonult a nemzetközi tőke hazánkból, most beáramlik. Míg tíz éve nem volt bértámogatás, most rekord mértékben támogatjuk a bajba jutottakat – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.