Orbán Balázs: A 2010 előtti szocialista mutyi azonnal itt van!

Harangozó Tamás szerint a kormány nem egyeztet a fővárossal válságkezelés idején.

Hertelendy Gábor
2021. 02. 16. 10:39
ORBÁN Balázs
Orbán Balázs szerint külön érdekesség, hogy a Jobbik ugyanazt kommunikálja a parlamentben, mint a DK MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor olyan dolgokat mondott, amit rezzenéstelen arccal nehéz volt hallgatni – jegyezte meg napirend előtti felszólalásában Harangozó Tamás, az MSZP-képviselője, aki egyúttal álhírnek nevezte a miniszterelnök fővárossal kapcsolatos megállapításait. Szerinte Budapest nettó befizető lesz, és Karácsony Gergelyék csak a BKV finanszírozását fedezhetik majd. – Ugye nem gondolják, hogy a budapesti polgárok azért tapsolnak, hogy Varga Judit a Várba költözzön? – hangoztatta a szocialista politikus, aki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének Facebook-bejegyzését sem hagyta szó nélkül. – Társadalmi egyeztetésnek nevezi azt, hogy észrevételek esetén e-mailben keressék meg a szervezetek az államtitkár urat? Ez a társadalmi egyeztetés? – vélekedett Harangozó Tamás, aki szerint a fővárosi önkormányzat tesz is valamit Budapest közlekedéséért, „szemben Tarlós Istvánnal.”

– Olyan felháborító dolgokat mondott, hogy kénytelen vagyok korrigálni – mondta válaszában Orbán Balázs, aki azt is közölte: több ezer emberrel és több száz szervezettel konzultáltak, akik pozitívan fogadták az egyeztetést.

– Egyedül a főváros nem konzultált velünk. Élek a gyanúperrel, hogy semmilyen elképzelésük sincs a városvezetésben

– jelezte a miniszterhelyettes, majd felsorolta a kormány intézkedéseit Budapest fejlesztéseire vonatkozóan: jelentős összeget fordítottak a közlekedés fejlesztésére, hidak tervezésére és a biodóm befejezésére, valamint 1052 vadonatúj tömegközlekedési jármű érkezik kormányzati támogatással. Megduplázódhat a vasúti közlekedést használók száma a Déli Körvasút kiépítéséért kidolgozott vasúti közlekedési stratégia miatt.

– Ezzel szemben a fővárosnak sikerült a Lánchidat hatmilliárd forinttal drágábban felújíttatni. Fejlesztéseket kellene végrehajtani, nem pedig a Facebookon panaszkodni – mondta Orbán Balázs, hozzátéve: – A 2010 előtti szocialista mutyi azonnal itt van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.