Orbán Balázs: A jövőnek kell kormányozni

A politika a gondolattal kezdődik, de miért van több gondolat a magyar politikusok fejében, mint a brüsszeli bürokratákéban? Jelent-e ez versenyelőnyt, amikor meg kell vívni a csatákat? És hogyan lehet intellektuálisan erősíteni a kormányzáshoz szükséges háttértudást? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk A nyolcasból. G. Fodor Gábor vendége Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár volt.

Forrás: Hír TV2019. 07. 08. 14:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet a mának kormányozni, csak a múltból kiindulva, a jelen problémáit megoldva a jövőnek kell kormányozni Orbán Balázs szerint. Egy igazi államférfinak ezt tudnia kell. A közelmúltban apává vált politikus szerint akár van valakinek gyermeke, akár nincs, szem előtt kell tartania, hogy az ország korábban is létezett és a jövőben is létezni fog.

Az államtitkár erről a migrációval kapcsolatban is beszélt, mint mondta, szervezett folyamatról van szó: a jogrendszer és a kommunikáció támogatja az illegális bevándorlók Európába áramlását. Ennek ellenszereként paradigmaváltásra van szükség a miniszterhelyettes szerint.

A stratégiai államtitkár G. Fodor Gábor kérdésére is válaszolt, amely arra vonatkozott, hogy hogyan kell elképzelni a kormányzat mögött álló intellektuális bázist. A miniszterhelyettes szerint a munkája lényege, hogy nem csak a napi politikával kell foglalkozni, hanem azzal is, hogy merre tart a világ, ismerni kell a trendeket és konfliktusokat.

Orbán Balázs arra is kitért, hogy Nyugat-Európában a hatalom megtartása vált céllá, ennek érdekében intézik a politikát. Valójában a hatalomnak azonban nem célnak kellene lennie, hanem eszköznek, amit az emberek jólétének és biztonságának érdekében használnak.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.