Orbán Balázs: A kormány a járványhelyzetben sem sanyargat, hanem segít az embereknek

Az államtitkár szerint Mellár Tamás korábban nagy kritikusa volt a baloldalnak, amelynek most csatlósává vált.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 9:45
ORBÁN Balázs
Budapest, 2020. november 30. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában Mellár Tamás (Párbeszéd) arról beszélt, hogy az önkormányzatok, azon belül is az ellenzéki vezetésűek súlyos, milliárdos veszteségekkel számolnak idén a gazdasági helyzet és a központi elvonások miatt. Szerinte a kormány annak ellenére sem segít rajtuk, hogy erre lenne lehetősége – például uniós forrásokból. – Orbán Viktor ezzel azt üzeni, hogy az állampolgárok felét nem tekinti a nemzet részének. 2022-ben viszont olyan kormány jön, amely mindenkit annak tekint – hangoztatta Mellár.

A Miniszterelnökség államtitkára válaszában közölte: egy világjárvány kellős közepén vagyunk, ami összefogást igényel, így mindenkinek ki kell vennie a részér a védekezésből. Orbán Balázs hangsúlyozta:

az önkormányzatok sokkal jobb helyzetben vannak 2010 óta, hiszen a kormány ekkor 1400 milliárd forintnyi adósságot vállalt át tőlük, utána pedig folyamatosan, százmilliárdos nagyságrendben növelte a forrásaikat, speciális fejlesztési programok indultak, függetlenül a vezetés színétől.

– A kormány a járványhelyzetben sem sanyargat, hanem segít az embereknek például bértámogatással, a 13. havi nyugdíj visszavezetésével, a kisvállalkozóknak nyújtott kamatmentes hitellel – hangsúlyozta. Orbán Balázs kitért arra, hogy 2010 előtt Mellár még nagy kritikusa volt a baloldalnak, aminek most csatlósává vált.

– Ha van valaki, aki folyamatosan forog a tengelye körül, az nem a nemzeti, jobboldali kormány, hanem ön

– fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.