Orbán Balázs: Az oltási program ütemezetten halad

Az államtitkár szerint szomorú, hogy nemcsak a vírus, de a baloldal ellen is küzdeni kell, akik nem segítik a védekezést.

Magyar Nemzet
2021. 04. 12. 14:20
ORBÁN Balázs
Budapest, 2020. november 30. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mára kiderült, a kormány becsapta az embereket, és magukra hagyta a bajba jutott családokat, a felelősséget most mégis az ellenzékre akarják hárítani, pedig a kormány van döntési helyzetben, az ellenzék csak kérdéseket tett fel – mondta Szilágyi György napirend előtti felszólalásában ma a parlamentben.

– Amikor nem kellett volna zárni, zártak, amikor nem kellett volna még nyitni, nyitottak. Ezért van bizonytalanság az emberekben, nem az ellenzék miatt – vélekedett a Jobbik képviselője, majd arról beszélt, hogy a közpénzzel felhizlalt luxusimádó fideszesek összevissza repkednek magángépen a világban, noha a miniszterelnök arra kérte az állampolgárokat, ne utazzanak külföldre. – Ezért bizonytalanok az emberek – fejtette ki az ellenzéki politikus, majd megfenyegette a kormánypártiakat: – Amit önök elkövettek, az bűn, a bűn pedig büntetést érdemel, amit meg is fognak kapni!

Válaszában Orbán Balázs arról beszélt, hogy az oltási program ütemezetten halad, ebben az ellenzéknek is egyet kell értenie.

– Oltással lehet harcolni a vírus ellen, és ebben a tekintetben a célegyenesben vagyunk, egy hónap alatt két és félszeresére nőtt a beoltottak száma, és az átlagos uniós átoltottságnak kétszerese a magyar – fejtette ki a Miniszterelnökség államtitkára.

Orbán Balázs arról is beszélt, hogy tavaly a magyar GDP az uniós átlagánál jóval kevésbé csökkent. A növekedési kilátások pedig az EU statisztikái szerint is sokkal jobbak, mint az uniós átlag.

Az államtitkár szerint az ellenzék nem igazán érti, mi a probléma. Élet-halál küzdelem közepette a politikai pecsenyéjüket sütögetik, támadják a védekezést, és folyton ellentmondásba kerülnek magukkal. Orbán Balázs hosszan sorolta a példákat az ellentmondásokra, és külön kiemelte a baloldal oltásellenes kampányát.

– Szomorú, hogy nemcsak a vírus, de a baloldal ellen is küzdeni kell, amely nem segíti a védekezést – fogalmazott az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.