Orbán Balázs: Miért adóemelésekben gondolkodik a baloldal?

Az államtitkár emlékeztetett: Magyarországon a negyedik legalacsonyabb a munkanélküliség az unióban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korlátozottan sikerült megvédenie a kormánynak a munkahelyeket – mondta Bősz Anett a parlamentben napirend előtti felszólalásában.

A DK-s képviselő mindezt arra alapozta, hogy a múlt héten a KSH nyilvánosságra hozta a júniusi munkaerőpiaci adatokat, amiből az derült ki, hogy akkor csaknem négyszázezren vallották magukat munkanélkülinek, viszont hivatalosan 215 ezer munkanélkülit tartottak nyilván. Bősz Anett kifejtette: a gazdaság megmentéséért szükség van a jövedelempótló támogatásokra, amivel többletkeresletet lehet teremteni. Hozzátette: a kisvállalkozásoknak nagyobb támogatásokra lenne jelen pillanatban szükségük.

– Önök miért adóemelésekben gondolkoznak egy ilyen helyzetben? Miért olyan intézkedéseket hoznak, amelyek megnehezítik a vállalkozások életét? Miért olyan intézkedéseket hoznak, amelyek ellehetetlenítik, megnehezítik a járvány elleni védekezésben a közösségi közlekedést? – tette fel a kérdést Bősz Anettnek Orbán Balázs utalva a baloldali önkormányzatok ügyeire. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy

a kormánynak rendeletet kellett hoznia, hogy a baloldali önkormányzatok a járvány elleni védekezés során ne tudják megsarcolni a magyar embereket.

Aláhúzta: azok az önkormányzatok, amelyek nem kampányolással töltik ezt az időszakot, tudják tenni a dolgukat, és a kormány ebben mindig partner. Az államtitkár tisztázta a munkanélküliség kérdését is. Mint mondta: a KSH adatai egyben az Eurostat adatai is. Az európai adatok teljesen egyértelműen fogalmaznak: a munkanélküliségi ráta Magyarországon 4,3 százalék. Ez a negyedik legalacsonyabb az Európai Unióban – szögezte le. Hozzátette: 2010 előtt, amikor Bősz Anett szövetségesei irányították az országot, a munkanélküliségi ráta 12 százalék fölött volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.