Orbán Balázs: Orbán és Macron egyedüli módon képesek komoly víziót adni Európának

A nyolcas vendége ezúttal Orbán Balázs parlamenti és stratégiai államtitkár volt.

Forrás: MTI2019. 12. 16. 13:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Itt vagyunk a szünet után, és játszottunk egy játékot az első félidő végén. Ha ezt úgy folytatnám – és nem lojalitás-tesztként értem a kérdést – , hogy Orbán vagy Macron, akkor hogy fordítanád le a kérdés értelmét? – kérdezte G. Fodor Gábor műsorvezető.

- Próbáljunk a közös pontokra koncentrálni. Két olyan európai politikusnak a nevét említetted, akik szerintem gyakorlatilag egyedüli módon képesek Európa jövőjéről stratégiai szempontból gondolkodni, és komoly víziót adni Európának. Erre pedig szerintem szükség van. Európát pont a technokrata politikusok általi vezetetlenség az, ami idesorolta, ahol most állunk, mert nem állunk jól. Szerintem minden olyan nemzeti politikus, aki egyrészt a nemzete javát nézve, másrészt viszont európai horizonton mozogva mond valamit a kontinens jövőjéről, az fontos támogatásra és elismerésre méltó. Ilyen értelemben Emmanuel Macron francia köztársasági elnök írásait és beszédeit érdemes olvasni, és természetesen a magyar miniszterelnökét is – válaszolta Orbán Balázs.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.