Orbán Viktor a decemberi intézkedésekről tárgyal

Milyen intézkedéseket kell meghozni a járvány megfékezése érdekében december 11. után? – erre a kérdésre várja a választ az egész ország. Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs hétfő reggeli ülése előtt számos szakértő véleményét kéri ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 04. 15:21
ORBÁN Viktor; BIRÓ Marcell; MANDL József
Orbán Viktor miniszterelnök az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnökség tagjaival Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Forrás: Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délelőtt folyamán a miniszterelnök az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) tagjaival konzultált. Az értekezleten Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára, valamint a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok, a kormány részéről pedig Kásler Miklós, Gulyás Gergely és Rogán Antal miniszterek vettek részt.

A kormányfő köszönetet mondott a tudományos szakembereknek az eddigi rendkívül magas színvonalú munkájukért, amelynek segítségével a kormány a megfelelő intézkedéseket tudta meghozni a járványügyi védekezés során,

és Magyarország felkészülten várhatta a koronavírus-járvány újabb hullámát.

Orbán Viktor miniszterelnök az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnökség tagjaival
Fotó: MTI

A miniszterelnök szombaton folytatja a konzultációsorozatát, aznap a gazdasági szakemberek véleményét hallgatja meg.

A vasárnap délutáni megbeszélés pedig már egy összegzés lesz a hétfő reggeli operatív törzs ülése előtt, amelyen megszületnek a döntések a december 11-e utáni időszak járványügyi korlátozásairól, ideértve a karácsonyt és a januárt is.

Orbán Viktor péntek reggeli, a Kossuth rádiónak adott szokásos interjújában is felmerült a kérdés: milyen intézkedések várhatók december 11. után? Mint ismertette, a jelenlegi járványügyi intézkedések eddig a dátumig hatályosak, és mindenkit foglalkoztat, az azt követő ünnepi időszakban mire számíthatunk? A miniszterelnök már az interjúban jelezte, a döntés hétfőn reggel, az operatív törzs korai ülésén születik meg, addig azonban számos szakértő véleményét kéri ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.