Orbán Viktor a karmelita kolostorban találkozott Kelemen Hunorral

Az RMDSZ kormányzati szerepe erős kapocs lesz, amely javíthatja a magyar–román kapcsolatokat.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2020. 12. 19. 17:35
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombat délután a karmelita kolostorban fogadta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart Kolozsváron 2019. május 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Elmondta: a kormányfő és a határon túli magyar vezetők rendszeres adventi találkozóját a járvány miatt idén nem lehetett megtartani, így részben ezt is pótolta a szombati tárgyalás. A megbeszélésen Orbán Viktor és Kelemen Hunor egyetértettek abban, hogy a magyar választási összefogás nyomán az RMDSZ jó szereplése lehetővé tette, hogy most, a romániai kormányalakítás során a magyar szervezet komoly belpolitikai szerephez jusson. – A Fidesz és az RMDSZ elnöke kifejezte meggyőződését, hogy az RMDSZ kormányzati szerepe erős kapocs lesz Magyarország és Románia között, és jelentősen javíthatja a kétoldalú kapcsolatokat – mondta Havasi Bertalan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.