Orbán Viktor: A közösség szolgálata, védelme érték

A kormány az áldozatok oldalán áll, felszámolja a börtönbizniszt, gátolja a migrációt és támogatja rendőrséget – mondta a kormányfő az ünnepélyes állománygyűlésen.

Csekő Imre
2020. 03. 06. 12:05
null
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar rendőrség tagjait a szolgálatban való helytállás köti össze – jelentette ki Orbán Viktor a százéves magyar rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén az Országházban.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy ma a bűnüldözés terén is megfigyelhető egy nemzetközi kiterjedésű vita, amely a közösségekről szól.

Az a kérdés, hogy léteznek-e közösségek, és azokat akár rendőri eszközökkel védeni helyes-e, és van-e az egyén érdeket megelőző közösségi érdek, amit védeni kell.

Orbán Viktor szerint az ezekre a kérdésekre adott választól függ, miként tekintünk a rendőrségre.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a magyar alkotmányos rend a hagyományos ember- és kultúrafelfogás talaján áll. Eszerint az embert kettősség jellemzi: képes a legnemesebb értékek felé törekedni, de vannak állatias ösztönei is.

Az állam ezért értéknek tartja, ha valaki alázatos, önuralmat tanúsít, és a közösség szolgálatába állítja erejét

– jelentette ki a kormányfő, aki szerint a rendőrség munkája azért szükségszerű, mert megfékezi rosszabbik énünket, és az igazságszolgáltatás elé állítja, aki a közösséget védeni hivatott szabályokkal szembefordul.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy akik a szabályok ellen vannak, általában az áldozatok helyett a bűnözőket támogatják, helyeslik a migrációt, és korlátoznák a rendőrség munkáját.

A kormány azonban az áldozatok oldalán áll, felszámolja a börtönbizniszt, gátolja a migrációt és támogatja rendőrséget.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy a magyar rendőrség teljesítménye komoly szerepet játszik a nemzetközi életben is, hiszen a biztonság ma a világban kimagaslóan értékesnek számít. Magyarország jó gazdasági teljesítménye pedig a rendőrség garantálta biztonságnak is köszönhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.