Orbán Viktor: Az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte

Az önkormányzati választásokat a Fidesz megnyerte, de érzékeny veszteségeket szenvedett több városban – nyilatkozta a Hír TV-nek Orbán Viktor miniszterelnök. Azt is mondta, hogy Borkai Zsolt botrányának szerepe lehetett a választási eredményben.

Forrás: Origo2019. 10. 16. 20:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány együttműködésre törekszik Karácsony Gergely megválasztott főpolgármesterrel – mondta a miniszterelnök. A Tarlós Istvánnal kötött megállapodás pontjai érvényben maradnak.

A Borkai-ügyről azt mondta, hogy az befolyásolhatta a választás eredményét. „Mindenkit megérint az ilyesmi, hiszen mindenkit megdöbbent és megráz, ezért valamilyen hatást biztosan kiváltott. Nekem nem dolgom, hogy egyetlen magyar állampolgár, vagy politikus magánélete fölött pálcát törjek. De kötelességem volt és van. Én vagyok ennek a közösségnek, a Fidesznek az elnöke, és világossá kell tenni, hogy nálunk bizonyos dolgok nem férnek bele. Ezért Borkai Zsolt el is hagyta a mi politikai közösségünket” – fejtette ki Orbán Viktor.

A kormányfő nyilatkozatát az Origó oldalán nézhetik meg.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.