Orbán Viktor: Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó erejét

Noha a vallásuk miatt üldözöttek nyolcvan százaléka keresztény, Európa mégis csendes, mert egy rejtélyes erő lezárja az európai politikusok száját – jelentette ki Magyarország miniszterelnöke.

Csekő Imre
2019. 11. 26. 12:20
ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. november 26. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a keresztényüldözésrõl szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján a budapesti Corinthia Hotelben 2019. november 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szenvedők helytállása magvetés. Mi ma azt adjuk, az üldözött keresztényeknek, amire szükségük van: otthont és támogatást, és azt kapjuk vissza tőlük, amire Európának van szüksége: keresztény hitet, szeretet és kitartást – mondta kedden Orbán Viktor a második nemzetközi konferencián a keresztényüldözésről Budapesten.

A miniszterelnök beszédében a keresztények üldözéséről szólva hangsúlyozta, hogy a magyarok számára azért fontos segíteni az üldözötteket, mert mi is idegenek voltunk Európában, és a keresztény hit felvétele segített megmaradnunk a Kárpát-medencében.

– Ezért „elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó erejét” – idézte Magyarország Alaptörvényét Orbán Viktor.

A kormányfő arról is beszélt, hogy Szent István több volt, mint uralkodó, látnok is volt, és fiának írt intelmeit a magyar kormány politikai kézikönyvnek tekinti, és meg van róla győződve, hogy a keresztény erények gyakorlása békéhez és boldogsághoz vezet.

Noha a vallásuk miatt üldözöttek nyolcvan százaléka keresztény, Európa mégis csendes, mert egy rejtélyes erő lezárja az európai politikusok száját – jelentette ki a Magyarország miniszterelnöke.

Sokan vannak, akik a mai európai korszellemben és média erőviszonyok között nem tudnak, mernek megszólalni – fogalmazott a kormányfő, aki szerint a legnagyobb tévedés, ha az európaiak úgy gondolják, az üldözés borzalmai velünk nem történhetnek meg, hiszen a terror már többször lecsapott a kontinensen, ellenőrizetlen tömegek áramlottak Európába, és a demográfiai trendek is gyors kulturális változásokat vetítenek előre egyes országokban.

Mindezek miatt igenis meg kell őrizni a keresztény kultúrát és identitást Európában – vonta le a következtetést Orbán Viktor miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.