Orbán Viktor: Gazdaságilag is túljutunk a járványon

A bajba jutott cégeknek nyújtott kormányzati támogatás alkalmas arra, hogy a járvány okozta gazdasági válságon is túljusson az ország.

Hertelendy Gábor
2021. 03. 16. 17:43
null
Budapest, 2015. november 9. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. november 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Önök nem kártalanítják a bajbajutottakat, azaz a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, hanem hitelt adnak nekik, miközben Mészáros cégei jelentősen gazdagodnak a támogatásokból – hangoztatta Stummer János, a Jobbik képviselője az azonnali kérdések órájában. Orbán Viktor azonban jelezte,

a kormány úgy döntött, hogy tízmilliós vissza nem térítendő támogatást ad a vállalkozóknak, emellett ötvenszázalékos bértámogatás és hitelmoratórium is jár a bajba jutott cégeknek.

– Ezek alkalmasak arra, hogy a járványon gazdaságilag is túljussunk. A hitelmoratórium egy nagyon jó intézkedés, kár, hogy ön nem szavazta meg – mondta a jobbikos képviselőnek a miniszterelnök. Míg Szakács László (MSZP) csúsztatásnak nevezte a támogatásokat, majd a vállalkozások cserben hagyásáról értekezett felszólalásában, Orbán Viktor viszonválaszában közölte: nem tartja méltányosnak a megközelítést. – Ön megszavazta többek között a 13. havi bér és nyugdíj elvételét, valamint a tandíjemelést. – Biztos, hogy önnek kell engem faggatnia a támogatás ügyében? – kérdezett vissza a kormányfő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.