Sorsdöntő szavazás következik

Sorsdöntőnek nevezte az európai parlamenti választást pénteken a miniszterelnök. Orbán Viktor a Fidesz programját bemutató, Parlamenti szalon című rendezvényen meg is indokolta a kijelentését: szerinte május 26-án keresztény civilizációnk léte a tét. — Mi szeretnénk megőrizni Európát az európaiaknak, Magyarországot pedig magyar országnak — fogalmazott a kormányfő.

Magyar Nemzet
2019. 04. 06. 7:05
null
A kormányfő hétpontos tervet hirdetett az illegális migráció megfékezéséért Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az európai parlamenti választás tétje most az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak. Európa maradjon-e az európaiaké, vagy adjuk át a helyet egy más kultúrából, más civilizációból érkező tömegnek? Megvédjük-e a keresztény, európai kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak? – tette fel a kérdéseket tegnap Orbán Viktor a Fidesz európai parlamenti (EP-) kampánynyitóján. A miniszterelnök rövid válasza így hangzott: a május 26-i EP-választáson keresztény civilizá­ciónk léte a tét.

A kormányfő emlékeztetett: az eddigi EP-választások nem tűntek sorsdöntőnek, azt voltak hivatottak meghatározni, hogy baloldali vagy jobboldali elnök legyen. Az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz viszonyát úgy kommentálta: „A mi jövőnkről mi döntünk, és nem az Európai Néppárt.” – A választás után meglátják – folytatta –, merre fordul az EPP, most azonban úgy tűnik, balra, liberális irányba, liberális európai birodalomépítés és a bevándorlók Európájának irányába fordul.

Ha erre fordul, biztosak lehetnek benne, hogy a Fidesz nem fogja követni – biztosította hallgatóságát. Manfred ­Weber EPP-frakcióvezető, csúcsjelölt minapi nyilatkoza­tait kedélyeket és nemzeti önérzetet borzolónak nevezte, úgy fogalmazva: nem csoda, ha egyre többen mondják és írják, „kifelé”. A kormányfő azonban türelmet kért, hozzátéve, hogy a megfelelő időben és a nemzeti érdekek alapján dönteni fognak. Beszédében Jean-Claude Juncker leköszönő európai bizottsági (EB) elnököt tőrőlmetszett szocialistának nevezte, akinek döntő felelőssége van a brexitben, a migrációs invázióban, valamint a Közép-Európa és Nyugat-Európa közötti súlyosbodó konfliktusban.

A kormányfő hétpontos tervet hirdetett az illegális migráció megfékezéséért
Fotó: Kurucz Árpád

A kormányfő szerint Brüsszelben létezik egy buborék, a kiváltságos euró­pai elit virtuális világa, amely elszakadt a valóságos élettől. – A politikának a valóságon kell alapulnia – tette hozzá. A kormányfő meglátása szerint az ­európai, brüsszeli elittel szembeni elégedetlenség legfőbb forrása ma kontinensszerte, főleg annak nyugati felében a migráció kezelése. – Európát ma népvándorlás fenyegeti, ez nem egyszerűen migrációs válság, hanem újkori népvándorlás, ami az egész világunkat megváltoztathatja. Ez a mai korszak legmélyebb globális vitája és konfliktusa – hangsúlyozta Orbán Viktor. Szerinte Európa, ha akarná, meg tudná állítani a területére irányuló tömeges migrációt, de kísérletet sem tett rá, sőt, ellenkezőleg, az unió jelenlegi vezetése, elitje támogatja, ösztönzi a migrációt. – Az európai emberek nem akarnak bevándorlást – értékelte az ezzel kapcsolatos nemzetközi felméréseket, jelezve, hogy Frans Timmermans szocialista csúcsjelölt azonban akar, az egyik ezzel kapcsolatos nyilatkozatát pedig marxista-szocialista szövegnek minősítette.

– Érthető is, ha Juncker és Timmermans urak sülve-főve együtt vannak. A kérdés csak az, hogyan bútorozhat össze egy ilyen emberrel a néppárti Manfred Weber – tette hozzá.

Arról is beszélt, a népvándorlás legfőbb oka, hogy Európán kívül sokkal több gyermek születik, mint Európában, így a migrációs válság fő oka belül keresendő. – Azért nem születnek nagyobb számban gyermekek Európában, mert a mi kontinensünk kulturális meghasonlással és identitásválsággal küzd – fogalmazott. Orbán Viktor közölte: Brüsszelben semmit sem hallani a családpolitikáról, viszont nap mint nap szó esik a legális migráció fontosságáról, ami nem más, mint egy európai népességcsere-program fedőneve. A Juncker-féle bizottság ötéves mérlegét úgy összegezte: „Az angolok kimennek, a bevándorlók pedig bejöttek.”

Bírálta az Európai Egyesült Államok tervét is, amelyet úgy jellemzett, mint a brüsszeli elit hatalmi törekvését a nemzetállamokkal szemben. – Mi szeretnénk megőrizni Európát az európaiaknak, Magyarországot pedig magyar országnak. Szeretnénk meghagyni a döntés lehetőségét a következő generációk­nak, gyermekeinknek, uno­káinknak – szögezte le a miniszterelnök, aki az ehhez szükséges akciótervet hét pontban foglalta össze. Azt is bejelentette, hogy mától a Fidesz aláírásgyűjtést indít a hétpontos program támogatására. Beszédét azzal zárta: „Mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án a választáson, hogy a végső szót nem a Soros-féle NGO-k és a brüsszeli bürokraták, hanem az emberek mondják ki a szavazófülkékben.”

A kormányfő bírálta Brüsszelt, amiért ott semmit sem lehet hallani a családpolitikáról
Fotó: Kurucz Árpád

Trócsányi László igazságügy-miniszter, a Fidesz–KDNP EP-listájának vezetője beszédében szintén hangsúlyozta, hogy az EP-választáson a jövő generációkról és minden tagállam nemzetének sorsáról is döntenek. Hozzátette: Magyarország érdekeit képviselni az unióban komoly küldetés, a feladat nem kisebb, mint hogy Európát az alapító atyák kereszténydemokrata szellemének értékeit követve védelmezzék és építsék. – Az unió akkor tudja teljesíteni küldetését, ha nem központosított birodalmi ambíciókkal és erőszakkal felépített közösség akar lenni, hanem tiszteletben tartja a nemzeti szuverenitást, a függetlenséget – mutatott rá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felidézte: 2015-ben csaknem 400 ezer illegális bevándorló masírozott át az ország területén. – Mindez egy alaposan kidolgozott terv része, amelynek célja, hogy világméretű népességcserét bonyolítsanak le – magyarázta. Kifejtette: e terv végrehajtásában szerepet kaptak európai bürokraták, politikusok, valamint a nemzetközi szervezetek, így az ENSZ is a globális migrációs csomaggal. Szijjártó Péter emlékeztetett: Magyarország nemet mondott a csomagra.

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszédében kijelentette: az Európai Egyesült Államok rémálmát a nemzetek megerősítésével meg kell akadályozni. – Európa csak így őrizheti meg az erejét, és amikor Magyarország ezért harcol, akkor azt egész Európa érdekében teszi – hangoztatta. Emlékeztetett: hazánk saját elhatározásából csatlakozott az unióhoz, a tagság ma is magas támogatottságot élvez. Ugyanakkor a csalódás a Nyugat receptjeinek mindenhatóságában felértékelte a józan észbe vetett hitet, a saját tapasztalatokat, az önálló megoldásokat.

A legfontosabb teendőket Orbán Viktor hét pontban foglalta össze:

• A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!

• Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!

• Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!

• Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!

• Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!

• Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!

• Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.