Orbán Viktor részt vesz a bledi fórumon Szlovéniában

Az idei konferenciát a koronavírus utáni világ kihívásai és lehetőségei, valamint a brexit jegyében telik.

Forrás: MTI2020. 08. 30. 11:53
ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. augusztus 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ a visegrádi országok miniszterelnökeinek videokonferenciáján, amelyet a fehérorosz politikai válsággal foglalkozó rendkívüli online uniós csúcs elõtt tartottak 2020. augusztus 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután a szlovéniai Bledbe utazik, ahol részt vesz a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elmondta: az idei konferenciát a koronavírus utáni világ kihívásai és lehetőségei, valamint a brexit jegyében tartják meg számos ország állam- és kormányfője részvételével.

A hétfő délelőtti, angol nyelven zajló fórumon Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucsics, Szerbia elnöke, Andrej Babiš cseh, Janez Janša szlovén, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Plenković horvát és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök személyesen, Giuseppe Conte olasz kormányfő, Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Krisztalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap igazgatója pedig online kapcsolaton keresztül cserélnek eszmét a szomszédsági, regionális és globális ügyekről.

A sajtófőnök hozzátette: a bledi fórum eseményei hétfőn élőben követhetők lesznek a Bledstrategicforum.org honlapon.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd a cseh, a horvát és a szlovén miniszterelnökkel, valamint a szlovéniai magyarság képviselőivel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.