Orbán Viktor részvételével október 23-án is ülésezett az operatív törzs + videó

A fertőzés és a járvány egész Európában emelkedő pályán van, Magyarországon nagyjából Ausztria magasságában vagyunk.

2020. 10. 23. 14:55
orbán viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hazánkban 42 kórházban 2209 beteget látunk el – tájékoztatott Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban.

– Az egészségügy állja a sarat, ez elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosaink és az ápolónőink európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek.

Köszönetet is mondok nekik, áttekintettük a maszkviselés szabályait, adtunk elegendő türelmi időt. Mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése, utasítottam a belügyminisztert arra, hogy szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon – közölte a miniszterelnök.

Az influenza és a koronavírus elleni védőoltások is szóba kerültek.

A háziorvosoknál lehet elérni az influenza elleni oltóanyagot, ingyenes lesz, a költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás folyamatos.

A három évnél fiatalabbak is megkapják az influenza elleni védőoltást – tájékoztatott a miniszterelnök.

A koronavírus elleni vakcináról azt hallhattuk, hogy hazánk az összes európai beszerzési programban részt vesz, a miniszterelnök pedig utasította az operatív törzset, hogy egyidejűleg tájékozódjon az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is, mert

a cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak a koronavírus elleni vakcinához.

Szigorítás: megjelent a kormány legújabb járványvédelmi rendelete

Csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben a kormány legújabb járványügyi rendelete. Az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott jogszabály a maszkviselés előírásain szigorít.

Az új rendelkezések értelmében a sporteseményeken mindenkinek maszkot kell hordania. Az előírás nem vonatkozik a sportolókra, az edzőkre, a bírókra és a segítőkre, nekik tehát nem kell orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszkban lenniük.

Azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezőjének felszólítása ellenére sem viseli, a lelátóról el kell küldeni. Az új szabályok a kihirdetést követő napon, vagyis pénteken lépnek hatályba.

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva érhetik el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.