Orosz vakcinával oltották be Merkely Bélát

A koronavírus elleni oltások biztonságosságára hívta fel a figyelmet Merkely Béla, aki az orosz vakcinát vette fel.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2021. 02. 18. 18:53
MERKELY Bla
Budapest, 2021. február 18. Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát beoltják az orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával a Semmelweis Egyetem oltópontján Budapesten 2021. február 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Semmelweis Egyetem rektorát is beoltották koronavírus ellen csütörtökön, s

Merkely Béla az orosz gyártmányú Szputnyik V vakcinát kapta meg.

Az intézmény arról is tájékoztatott a távirati irodához eljuttatott közleményében, hogy a rektor igazolt Covid–19-fertőzése után három hónappal kapta meg a védőoltást.

Merkely Béla több kollégájával a Szputnyik V orosz vakcinát vette fel

Merkely Bélát és négy másik orvost Szabó Attila klinikai rektorhelyettes oltotta be az orosz vakcinával. A közleményben idézték a rektort, aki hangsúlyozta: az egyetem vezetése és munkatársai ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet az oltások biztonságosságára.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Semmelweis Egyetemen tavaly karácsonykor kezdték meg az oltásokat. – Mostanra a betegágy mellett dolgozó összes orvos, valamint a szakdolgozók 92 százaléka védett, ezzel gyakorlatilag megszűnt a koronavírus terjedése az intézményben – közölték. Az 5800 egészségügyi területen dolgozó munkavállaló közül jelenleg mindössze három olyan szakdolgozó van távol igazolt Covid–19-fertőzés miatt, aki korábban nem kapta meg a vakcinát.

Ismert, az egyetem végezte a kormányzat által elrendelt kórházak és egészségügyi ellátók (például háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és asszisztenseik), illetve az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, továbbá a szociális otthonok lakóinak oltását, emellett december 26-a óta oltják a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélye szerint a Semmelweis-munkatársakat, és hallgatókat is. Az egyetem dolgozói eddig 46 648 védőoltást adtak be, a munkatársak és hallgatók közül pedig 10 409-en kapták meg legalább az első oltást, február 4-től pedig megkezdődött a családorvosok által beutalt, fővárosi, 80 év feletti idősek vakcinációja is az egyetem területén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.