Országszerte ingyenes táborokban vehetnek részt a cukorbeteg gyermekek

A „Jónak lenni jó” adománygyűjtés sikerességét egy kormányzati kisfilmben foglalta össze a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya2019. 08. 03. 10:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda és az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére, a 2018. évi „Jónak lenni jó” adománygyűjtés 2018. november 14-én, a Diabétesz Világnapján vette kezdetét, amelynek sikerességét egy kormányzati kisfilmben foglalta össze a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Az adománygyűjtés célja az volt, hogy a mintegy 3000, 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermek közül minél többen megtapasztalhassák a táborozás élményét.

Az adománygyűjtő akcióhoz a közmédia és az Erzsébet Alapítvány képviselői mellett a Magyar Diabetes Társaság, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Szurikáta Alapítvány és a Sportos Cukorbetegek Egyesület és a Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekgyógyászati Klinika is csatlakozott.

Az adománygyűjtés 2018. december 16-án vasárnap egy egész napos MTVA-s műsorfolyammal zárult. Már a műsor előtt és azt követően is lehetett felajánlásokat tenni telefonhívással, SMS küldéssel, banki utalással, lakossági csekkes befizetéssel, vagy akár exkluzív tárgyakra való licitálással. Az adománygyűjtéshez számos sportoló, művész, cég, szervezet és magánszemély is hozzájárult, ugyanis a közmédia felületein közzétett dedikált, exkluzív tárgyak megvásárlásával is lehetett támogatni a diabéteszes gyermekek táborozását.

Az adománygyűjtés során összesen 130 millió forintot ajánlottak fel magánszemélyek, szervezetek és cégek, aminek köszönhetően az 1-es típusú cukorbeteg gyermekek táboroztatása a jövő évre is biztosított. A felajánlásoknak köszönhetően 11 cukorbeteg szervezet biztosíthatott napközis vagy ottalvós keretek között táborozási lehetőséget diabéteszes gyermekek számára. A táborok országszerte, 18 helyszínen, közel 450 gyermek térítésmentes táboroztatását jelentette.

A sikeres adománygyűjtést követően az Erzsébet Alapítvány arra is lehetőséget biztosított az adománygyűjtésben együttműködő szervezeteknek, hogy a Kormány központi költségvetési támogatásával megvalósuló idei további zánkai táborozásoknak is része legyen a cukorbeteg edukáció. A diabétesz szakmai szervezetek közreműködésével így lehetőség nyílik egy hosszú távon hasznosuló programmal is segíteni a diabos gyermekeket és fiatalokat, akik így alaposabban megismerhetik speciális élethelyzetüket.

Komoly kihívást jelent a betegség

Novák Katalin korábban arról beszélt, hogy szeretnének a diabéteszes gyerekeknek is biztonságos nyaralási lehetőséget kínálni, mivel az érintett családoknak komoly kihívást jelent a betegség, az életük nehezen tervezhető, nem kiszámítható, a helyzetüket pedig tovább nehezíti, hogy a társadalom is keveset tud erről az állapotról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.