Összehangolt akcióban buktattak le egy droghálózatot

Az új pszichoaktív anyagot terjesztő hálózat tagjait egyszerre 13 helyszínen érték tetten Pécsett – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: police.hu2020. 08. 28. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozók széles körű felderítést követően azonosították a tetteseket, akik elfogására Pécs több pontján összehangolt akciót indítottak, amelyben közel kétszáz rendőr – a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) rendőrei, a Tolna és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, a Készenléti Rendőrség bevetési támogató osztálya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei – vettek részt.

Az akció során a rendőrök összesen 23 személyt állítottak elő, az egy időben, összesen 13 helyszínen megtartott kutatás eredményeként pedig tudatmódosító szer gyanúját keltő anyagokat, valamint ezek előállítására alkalmas eszközöket, illetve a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett járműveket, készpénzt, mobiltelefonokat és egyéb tárgyakat is lefoglaltak. A rendőrök az előállított személyek közül 12 főt kihallgattak gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, majd indítványozták letartóztatásukat – írja a Police.hu.

Az elmúlt években már Magyarországon is a dizájnerdrogok uralták a kábítószerpiacot. Az úgynevezett új pszichoaktív szerek vagy dizájnerdrogok olyan tudatmódosító szerek, amelyeknek a hatása hasonló más illegális drogokéhoz, de molekulaszerkezetük eltér azokétól. A hazánkban legnépszerűbb dizájnerdrogok a következők: kristály, zsálya, évi, valamint a spice.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.