Ősszel állhat bíróság elé a balos gengszterrapper

Ősszel újra bíróság elé állhat a Gotti művésznevet viselő gengszterrapper, aki a zuglói baloldal mellett kampányolt 2014-ben, amikor Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét támogatta az MSZP-vel egyetemben. Idén januárban hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt négy és fél év fegyházat kapott első fokon.

2019. 08. 15. 10:21
null
Az előadó korábban egy antiszemita botrányba is belekeveredett Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjének egykori támogatóját, a Gotti művésznevű gengszterrappert többrendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt első fokon négy és fél év fegyházra ítélte januárban a Pécsi Járásbíróság. Lapunk információja szerint még idén ősszel másodfokra kerül a büntetőügye, miután mind a vádhatóság, mind a védelem fellebbezett az ítélet ellen.

Az elsőfokú ítélet szerint a rapper és a bűnszervezet tagjai 2016 első két hónapjában 49 külföldi személy részére készítettek magyar útlevelet; a közreműködésért egy kormányhivatalnok személyenként 80 eurót kapott. Gotti, azaz Czigle László a 2014-es önkormányzati választás idején tűnt fel az akkori közös zuglói ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely és a helyi szocialisták mögött.

Az előadó korábban egy antiszemita botrányba is belekeveredett
Fotó: Youtube

A „demokratikus ellenzék” segítője 2014-ben a Sóher himnusz című számában arról énekelt: „Uniós az ország, nevetséges dolgokkal, lepaktáltak ezek is a kiba…ott zsidókkal. Egyre több indokkal szolgáltok ahhoz, hogy sortűz elé ba…unk a falhoz!” Az ezt követő botrány kirobbanása után Karácsony a Heti Válasznak elismerte, hogy személyesen ismeri Gottit, de „művészeti munkásságával” nem volt tisztában. Ugyanakkor a gengszterrapper a zuglói MSZP kampányeseményein többször is felbukkant, emellett a Facebookon is reklámozta a kerületi szocialista elnök, Tóth Csaba rendezvényeit.

Gottit a trágár zsidózása után maga Tóth Csaba védte meg. A szocialisták erős emberének tartott országgyűlési képviselő szerint attól még, hogy egy dalban zsidóellenes részlet van, nem feltétlenül vallja a benne megszólaló rapper is ezeket a nézeteket. Tóth arról beszélt az Mno.hu-nak, hogy az említett részek nem is Gottitól, hanem egy vendégrappertől származtak: „Nem ő énekli ezt a részt… Ő azért tudja a felelősséget vállalni, amit ő énekel. Amit nem ő énekel, azzal ne őt próbáljuk besározni.” Ezzel együtt Tóth tagadta azt, hogy Gotti a kampánystáb tagja lenne. Karácsony Gergely zuglói polgármester-jelölt, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke azonban kijelentette: Gotti a szocialistákkal áll kapcsolatban.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a zuglói baloldal, miután Gottit 2016-ban Pécsett elfogták a kommandósok, megszakította kapcsolatait a botrányt kavaró gengsztarrapperrel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.