Őszödi beszéd, tüntetések, gazdasági és politikai csőd + videó

Sorozatunk korábbi részeiben bemutattuk azt a hátországot, amely Gyurcsány Ferenc számára lehetővé tette, hogy a nagypolitikában is karriert fusson be. Ebben szerepet játszott a KISZ-es mozgalmi múltjában gyökerező kapcsolatrendszere, hálózatépítő rutinja, a vagyonából eredő pénzügyi függetlensége, valamint titkosszolgálati háttere. Most az őszödi beszéd és az ezt követő politikai és gazdasági káosz kerül terítékre. Gyurcsány tudta és tudja, hogy a politika nem sprint, hanem hosszútávfutás. Ezért némi bemelegítés után újabb, máig tartó hajrába kezdett.

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 18:52
Riot police arrest protestors during an anti-government protest in Budapest
Az október 23-i ünnepség szétverésének 167 sérültje volt, 33-an szorultak kórházi kezelésre, a tüntetés két résztvevője fél szemére megvakult Fotó: Bogdan Cristel Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2006-os, hazugsággal és alaptalan ígérgetésekkel megszerzett választási győzelem után zárt ülésre vonult el az MSZP frakciója Őszödre, a kormányüdülőbe. Gyurcsány itt szembesítette saját elvtársait azzal, hogy csődközelben van az ország, és százmilliárdos megszorításokra lesz szükség, még az őszi önkormányzati választások előtt.

Érdekességek az ötödik részből:

  • Jött a gázáremelés, új adók, a régiek megemelése, megszüntették a lakáshitel adókedvezményét, tervbe vették az ingatlanadót;
  • országszerte tüntetések kezdődtek;
  • a demonstrálókat bántalmazták a hatóságok, a rendőri vezetők nemhogy megúszták a túlkapásokat, még elő is léptették őket;
  • újabb és újabb megszorítások jöttek, hogy a csőd szélére került ország hitelt kapjon a Nemzetközi Valutaalaptól;
  • a Gyurcsány-kormány nem tudott olyan megoldást, amivel egyszerre kerüli el a gazdasági csődöt és a teljes politikai vereséget.
  • A teljes cikk: Gyurcsány Ferenc és ami mögötte van (5. rész)

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.