Osztódással szaporodik a Jobbik

Úgy véli, a polgári értékeket fogja képviselni, amelyeket most éppen senki nem képvisel – a februárban a Jobbik frakcióból kilépett Bencsik János új pártot alapít. A politikai palettán a Fidesz és az ellenzék közé célozza magát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 04. 14:50
BENCSIK János
Budapest, 2019. június 18. Bencsik János jobbikos képviselő felszólal a 2020-as költségvetés vitáján, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 20-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen elvesztette identitását és hitelét a Jobbik, hiszen egyre több politikusa véli úgy, hogy jobb, ha egymaga próbál szerencsét. 2018 nyarán Toroczkai László ásotthalmi polgármester, a Jobbik volt alelnöke jelentette be, hogy megalakult és a jövőben pártként működik a Mi hazánk mozgalom, a Jobbik-frakcióból 2018-ban kizárt Volner János pedig idén szeptemberben számolt be a Volner Párt megalapításáról.

A frakcióból idén februárban távozott Bencsik János, aki most szintén egy párt alapítását jelentette be. Közleménye szerint a Polgári Válasz elnevezésű mozgalom a polgári értékek képviseletét tűzi ki célul, amelyeket szerinte sem a Fidesz, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel.

Jelezte azt is: semmilyen körülmények között nem fognak közös listán indulni „az elmúlt tíz vagy az azt megelőző nyolc év kormányzásának felelőseivel”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.