Ötszáz tartott dalolva flashmobot

Ötszáz nappal az 52. Nemzetközi Eucha­risztikus Kongresszus kezdete előtt a szervezők tegnap látványos eseménnyel irányították rá a figyelmet a jövő évi katolikus világtalálkozóra.

2019. 05. 03. 15:24
null
Az eseményen részt vett Erdő Péter (középen) bíboros, esztergom–budapesti érsek is Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszáz nappal az 52. Nemzetközi Eucha­risztikus Kongresszus 2020. szeptember 13-i kezdete előtt a szervezők tegnap látványos eseménnyel irányították rá a figyelmet a jövő évi egyhetes katolikus világtalálkozóra. A Szent István-bazilika előtti lépcsőkön ötszáz általános és középiskolás énekes részvételével flashmobot (villámcsődületet) tartottak közvetlenül a déli harangszó után. A fiatalok a Kodály-kórusiskolából, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolából, a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnáziumból, a Weiner Leó katolikus zeneiskolából és a Pannónia Sacra Katolikus Általános Iskolából érkeztek, és egy külön erre az alkalomra írt dalt adtak elő.

Az eseményen részt vett Erdő Péter (középen) bíboros, esztergom–budapesti érsek is
Fotó: Mirkó István

Az eseményen részt vett Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek is. Ismert, a nemzetközi eucharisztikus kongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, amelynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése. Budapesten utoljára több mint nyolcvan éve, 1938-ban tartottak eucharisztikus világkongresszust.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.