Ötven felett minden férfinak évente el kell mennie prosztatarákszűrésre

Ötven év felett minden férfinak évente el kell mennie prosztatarákszűrésre – figyelmeztetett Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Forrás: MTI2019. 11. 24. 20:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évente csaknem ötezer férfinál diagnosztizálják a prosztatarákot és több mint ezren halnak meg a betegségben. A szűrés fájdalommentes, és már csak azért is elengedhetetlen, mert a prosztatarák alattomos betegség, nincs tünete – magyarázta az egyesület elnöke.

„A nyugdíjasok legnagyobb ellensége a fotel, (...) a punnyadás, az önpusztító életmód. (...) El kell indulni hazulról és menni, menni kell!” – szólította fel nyugdíjastársait Kalotay Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.