Ötvenmillió forint a koronavírus-járvány kárvallottjainak

Az adományozás keretében ötszáz rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz.

2020. 06. 10. 17:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár a járvány talán legnehezebb szakasza már mögöttünk van, annak gazdasági hatása sok családot érint hosszú távon. A Szerencsejáték Zrt. támogatása jelentős erőt ad nekünk, hogy még több rászoruló család és gyermek mellett lehessünk ott a következő nehéz hónapokban, kézzelfogható támogatással és programokkal egyaránt – mondta az adományok átadóján Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A koronavírus hatásai enyhítésére a Szerencsejáték Zrt. ötvenmillió forintot különített el amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekfejlesztő foglalkozások, közösségi programok, nyári táborok és élelmiszer-adományok formájában juttat el a rászorulóknak.

– A nemzeti lottótársaság eddig is kiemelt hangsúlyt fektetett a kiskorúak és családjaik védelmére, az Ökumenikus Segélyszervezettel való együttműködésünk nagy múltra tekint vissza a szerencsejáték-függőség megelőzésben és kezelésében, a sérülékeny csoportok védelmében. A mostani felajánlással a koronavírus okozta hatások leküzdésében szeretnénk segíteni a nehéz sorsú gyermekeket és családjaikat, gondolva a nyári időszakra is – mondta el dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Az adományozás keretében ötszáz rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz, amely élelmiszert, illetve higiénés eszközöket tartalmaz, valamint a felajánlással hatszáz nehéz körülmények között élő gyermek nyári táboroztatását és fejlesztését is támogatja országszerte a Szerencsejáték Zrt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.