Papíron nincs jövőképe Tatabányának

Csupán szeptember közepén fogadhatják el a gazdasági programot a balliberális vezetésű városban.

2020. 08. 04. 17:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fogadta el határidőre a gazdasági programját a balliberális vezetésű Tatabánya önkormányzata, erről a jelenlegi tervek szerint szeptemberben tárgyalhat leghamarabb a testület – mondta el lapunknak a megyeszékhely volt kormánypárti polgármestere. Schmidt Csaba kifejtette, az önkormányzati törvény szerint a képviselő-testület megalakulását követő hat hónapon belül minden településnek el kell fogadnia a gazdasági programját, amely a következő ötéves ciklusról szól. – Ez azonban nem történt meg, noha Szücsné Posztovics Ilona polgármester a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején saját hatáskörben is elfogadhatta volna a programot, de nem tette meg. Sőt amíg ezt a problémát szóvá nem tettük, még a második félévi munkatervben sem szerepelt a téma. Mindez azért is furcsa, mert a gazdasági programba a fejlesztéseket, a terveket a település jövőképét kell belefoglalni.

Vagyis ezek szerint a balliberális vezetés nem készített arról terveket, hogy mit kellene tenni a település fejlesztése érdekében – mutatott rá Schmidt Csaba. Hozzátette: e szerint változás állhatott be Szücsné Posztovics Ilona gondolkodásában, mert egy éve, polgármesterjelöltként a programindítójában még arról beszélt: az első dolga az lesz, hogy elkészíti a város következő, 2027-ig tartó fejlesztési tervét.

Schmidt Csaba kiemelte, hogy amikor a legutóbbi közgyűlési ülésen a mulasztással szembesítette a balliberális városvezetést, a DK-s alpolgármester úgy reagált, hogy van jövőképe Tatabányának, csak papíron nincs. – Szeptember közepéig pedig még biztos nem is lesz, mert akkor kerül majd az ügy a testület elé. Emiatt leghamarabb négy-öt hónapos csúszással fogadhatjuk el a gazdasági programot, így arra lehet számítani, hogy a kormányhivatal meg fogja vizsgálni az ügyet, és várhatóan törvényességi észrevételt tesz a mulasztás miatt – emelte ki a kormánypárti politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.