Pécs baloldali polgármestere is leállítaná a közszolgáltatásokat

A közvilágítás kikapcsolása, a járvány elleni védekezésre és a szociális ellátásra fordított források megvágása, leépítés az önkormányzati intézményeknél – többek között ezekkel az intézkedésekkel riogatja a helyieket Pécs baloldali vezetése, miközben igyekszik a kormányra hárítani a felelősséget – adta hírül a Bama.hu.

Forrás: Bama.hu2021. 03. 07. 18:50
Pterffy Attila
Pcs, 2019. janur 4. Pterffy Attila, a Ftv Zrt. mszaki, fejlesztsi s karbantartsi igazgatja beszdet mond a munka trvnyknyvnek mdostsa ellen tartott demonstrcin a Szchenyi tren 2019. janur 4-n. Bejelentette, hogy az oktberi helyhatsgi vlasztson fggetlen polgrmesterknt indul a baranyai megyeszkhely vezetsrt. MTI/Ski Tams Fotó: MTI/Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsiekre terheli az önkormányzat a járvány miatt kieső bevételeit, amennyiben a kormány nem segít – lényegében ezt fogalmazta meg a városvezetés a szombaton kiadott 2021-es költségvetési rendelettel kapcsolatban. A helyi baloldali önkormányzat hasonlóan a fővárosihoz azzal magyarázza a drasztikus lépéseket, hogy a járvány tavaly körülbelül 5,77 milliárd forintot vett ki a kasszából, amelybe bele tartoznak a kormány pandémia elleni védekezéshez szükséges elvonásai is – áll a híradásban.

A koronavírus-válság hatására több 2019-ben megválasztott baloldali városvezetés is csődközeli állapotot jelentett. Karácsony Gergely többször, többféleképpen elmondta, hogy Orbán Viktor kivégezte az önkormányzatiságot,

a budapesti vállalkozásoktól pedig azt kérte, fizessék be a teljes iparűzési adót, mert enélkül elképzelhető, hogy le kell állítania a közszolgáltatásokat.

De lapunk beszámolt arról is, hogy Miskolc is összeomlás közeli állapotba került. A pécsi baloldali polgármester, Péterffy Attila azt kommunikálja, hogy a kormány idén már nem dob mentőövet a városnak.

Ennek ellentmond Hoppál Péter nyilatkozata, melyben egyértelművé tette: a cél az, hogy Pécs állami kompenzációban részesüljön.

– Politikai revolverezés helyett a tárgyalás és hatékony kormányzati lobbi segítheti Pécset

– húzta alá válaszul írt közleményében a fideszes országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a kormányzati tárgyalások jelenlegi szakaszában kifejezetten károsnak tartja a politikai revolverezés bevetését.

Hoppál Péter elmondása szerint a pécsi hiány kormányzati kipótlásáért tárgyal
Fotó: Havran Zoltán

Arra kérem Péterffy Attila polgármestert, hogy tárgyalásaink sikerét legalább azzal segítse, hogy a maihoz hasonló, a közvilágítás lekapcsolásával riogató hangulatkeltésnek gátat szab – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

A történtekre Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője is reagált:

„A tehetetlen baloldali városvezetés újra a pécsieket riogatja és túszként tartja maga előtt”

– írta közösségi oldalán. Csizmadia szerint a – baloldal egy klasszikus, a pécsieket sújtó megszorítócsomaggal állt elő, és a pécsieket fenyegeti ahelyett, hogy a saját háza táján kezdett volna sepregetni. Mert a mai közleményük felsorolásában én szerettem volna olvasni a klientúraépítésükre elherdált százmilliós juttatásaik visszavonását vagy a milliókért bérelt polgármesteri autó visszaadását – sorolta a költségcsökkentési lehetőségeket Pécs fideszes frakcióvezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.