Pedofilellenes törvény: vannak, akik szigorúbb szabályozást szeretnének

„A szexuális deviánspropaganda ne csak a kiskorúak irányában, hanem a társadalom egészében legyen tiltott.”

Magyar Nemzet
2021. 06. 15. 18:07
Queer Liberation March
The Queer Liberation March was held in Manhattan on June 30, 2019, the same day as the 50th anniversary of the Stonewall riots, widely regarded as a defining moment in the gay rights movement and the broader LGBT community. La Queer Liberation March s'est tenue ŕ Manhattan le 30 juin 2019, le męme jour que le 50e anniversaire des émeutes de Stonewall, largement considéré comme un moment décisif dans le mouvement pour les droits des homosexuels et plus largement de la communauté LGBT. (Photo by Pascal Sonnet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Fotó: PASCAL SONNET
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kossuth téren tiltakoztak a ma elfogadott pedofilellenes törvény miatt az LMBTQI-jogokért küzdő szervezetek. Dudits Luca a Háttér Társaság képviseletében azt hangoztatta, a törvénnyel a kormány újból megbélyegzi az LMBTQI-közösséget, cserben hagyja azokat, akiknek segítségre van szüksége. Szerinte nincs rendben, hogy az iskolákban nem lehet beszélni a szexuális kisebbségekről, hogy „úgy nőjenek fel fiatalok és gyermekek, hogy nem találkozhatnak olyan témákkal, amelyek személyesen érintik őket, és amelyek megmutatják nekik, hogy ők is élhetnek teljes és boldog életet”.

Hazafias szervezetek ugyanakkor nem csupán a pedofilellenes törvény mellett, hanem annak további szigorításáért tüntettek. Mint közleményükben fogalmaztak, „a szexuális deviánspropaganda visszaszorításához és tilalmának érvényesítéséhez elengedhetetlennek tartjuk, hogy a büntető törvénykönyv az orosz modell szerint szigorú büntetéssel sújtsa a tilalom megszegőit. Fontos lenne az is, hogy a szexuális deviánspropaganda ne csak a kiskorúak irányában, hanem a társadalom egészében is legyen tiltott.”

A hazafias szervezetek tüntetéséről készült videót itt nézhetik meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.