Pénteken lesz az ökumenikus világimanap

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén szlovén keresztény nők állították össze – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 02. 28. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: a 2019. évi világimanap központi gondolata a Lukács evangéliumából vett mondat: „Jöjjetek, mert már minden készen van”. Az idézet lényege a meghívás és a biztatás, amely válaszadásra késztet.

A mondat Jézus példázatából való, amelyben egy ember a vacsorát készített barátainak, de mivel az eredeti meghívottak kimentették magukat, utcáról hívatott vendégeket – tette hozzá.

Az imanap alkalmából világszerte megtartott istentiszteleteken történeteket hallgathatnak meg a hívők Szlovéniáról, politikai és gazdasági helyzetéről a kommunizmustól napjainkig. „Hallhatjuk a menekültek és a bevándorló munkások történeteit, az anyákét, a nagymamákét, a feleségekét és a roma emberekét” – fogalmazott a MEÖT főtitkára.

Az istentisztelet végén a hívek azért imádkoznak, hogy a népek kölcsönösen tudják támogatni egymást a „szabadság, igazságosság és béke felé vezető úton”.

Az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg, Magyarországon harmincnegyedik alkalommal szervezi meg a MEÖT.

A résztvevők az ökumenikus tanács kiadványainak segítségével készülhetnek fel, „hangolódhatnak rá az eseményre, és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését”. A felkészülést segítő kiadványok a www.meot.hu honlapról vagy a www.vilagimanap.hu oldalról tölthetők le – tette hozzá Fischl Vilmos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.