Pénzadományt adtak át a szekszárdi gázrobbanás károsultjainak

Több mint félmillió forintot gyűjtött a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány a tavaly októberi szekszárdi gázrobbanás károsultjainak, az adományt az alapítvány elnöke kedden adta át a társasház képviselőjének.

Forrás: MTI2020. 01. 21. 21:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Jánosné elmondta: felhívásukra 267 ezer forint adomány érkezett a szervezet számlájára, és 270 ezer forintot templomokban gyűjtöttek a károsultaknak. A Caritas továbbra is várja az adományokat – tette hozzá.

A Herman Ottó utcában október 9-én történt, nagy erejű robbanásban egy négyszintes épület két lépcsőházában húsz lakás vált lakhatatlanná, öten megsérültek, és aznap nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

Molnár Péterné, a ház közös képviselője arról számolt be, hogy a húsz lakás lakói, legkevesebb negyven ember jelenleg is hozzátartozóknál, illetve önkormányzati lakásokban él. Közlése szerint a robbanás miatt sok lakásban nem csak a berendezési, hanem személyes tárgyak is megsemmisültek. Az épületet több száz millió forintos kár érte.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere ismertette, hogy a város tizenhárom önkormányzati bérlakásában laknak károsult családok bérleti díj nélkül. Az önkormányzat addig bocsátja a rászorultak rendelkezésére a lakásokat, amíg szükség lesz rá – tette hozzá.

Korcsmár István, a helyreállítást végző Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: befejeződött a károsodott épületrész bontása, szerdán kezdik betonozni a falakat. A cég várhatóan január végére végez a szerkezet helyreállításával, a betonfalak megszilárdulása után kezdődhet a burkolás és a festés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.