Pénzért váltották meg a bírósági büntetéseket

Hamis igazolásokkal akarták átverni a pécsi gyanúsítottak a bíróságot. Egy ellenőrzés buktatta le a vesztegetésben részt vevő csalókat.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2020. 06. 18. 13:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzért igazolta a sosem volt tejesítést egy baranyai közhasznú egyesület két tagja a bíróság által közérdekű munkavégzésre ítélt elítélteknek – számolt be a Police.hu. A Magyar Nemzet információi szerint egy váratlan belső ellenőrzés buktatta le a csalókat, a revizorok senkit nem találtak az egyesület által benyújtott iratok alapján folytatott munkavégzés helyszínén, holott a papírok, aláírások szerint ott akkor több embernek is dolgoznia kellett volna. A párost június 17-én reggel fogták el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei, amikor éppen újabb arra kötelezetteknek igazolták volna pár tízezer forintért a napi munkát.

A nyomozás jelenleg beszerzett információi és a tanúvallomások alapján a nyomozók egy 42 éves pécsi férfit, valamint egy 23 éves pécsi nőt fogtak el, majd állították elő a főkapitányságon. A férfi egy pécsi egyesület vezetőjeként az élettársával több alkalommal pénzt fogadott el közérdekű munkára kötelezett személyektől, és ezért cserébe tényleges munkavégzés nélkül hamisan igazolták azt, hogy az érintettek elvégezték a közérdekű munkát.

A szabadlábon védekező pécsi gyanúsítottak ezt használták ki, az általuk működtetett egyesület a helyi önkormányzat engedélyével részt vett a programban, ahol néhány kötelezettel megegyeztek, a megfelelő díjazás ellenében igazolják a munkavégzést. A jelenléti íveket előre aláírva mutatták be a hatóságoknak.

Az egyesületet vezető pár ellen vesztegetés elfogadása és közokirat-hamisítás miatt indított eljárást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a munkát elcsalókkal szemben vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás. Mivel a jog szerint, amennyiben a közérdekű munkára ítélt önhibájából nem hajtja végre a bírói ítéletet, a munkavégzés azonnal elzárásra változtatható, a csalókhoz hamarosan megérkezik a bíróság újabb ítélete, hogy a kijelölt büntetés-végrehajtási intézményben kezdjék meg elzárásuk letöltését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.