Perverz és provokatív – ezt támogatod, ha az LMBTQ-t támogatod

A Háttér Társaság érzékenyítő kampánya meglepő gyorsasággal terjed, ócsárolva mindent, ami konzervatív, értékőrző.

Forrás: VASÁRNAP.HU2021. 01. 02. 14:54
null
Budapest, 2016. július 2. Egy résztvevõ a 21. Budapest Pride felvonuláson, az Andrássy úton 2016. július 2-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Háttér Társaság érzékenyítő LMBTQ-kampánya meglepő gyorsasággal terjedt a virtuális térben, ócsárolva természetesen mindent, ami konzervatív, értékőrző. Elsősorban a kormánypártok által elfogadott alaptörvény-módosítás verte ki a biztosítékot körükben, melynek eredményeként az örökbefogadás során a valódi családokat részesítik előnyben – olvasható a Vasárnap.hu portál cikkében.

De tudják-e valójában, kiket is támogatnak azok, akik az LMBTQ-formációk mellé állnak? Amikor azért harcolnak, hogy ők is örökbe tudjanak fogadni gyerekeket, akkor a sok megható videó mellett vessenek egy pillantást a Queer Exhibition (ami a Q betű az LMBTQ-betűszóban) című kiállításra, melyet a Háttér Társaság a #acsaladazcsalad kampánya mellett támogat.

Mert e mögött a lobbi mögött egyáltalán nemcsak az van, hogy fogadjuk el a másságot, hanem, hogy tegyünk normálissá és társadalmilag elfogadottá minden beteg, egyedi, undorító perverziót. Érdemes végignézni a kiállítás festményeit, installációit.

Egytől egyig provokatív, perverz, megalázó, földbedöngölő, értékeket sárba tipró elgondolásról van szó.

Láthatunk mindenféle nemi szervet, maszturbációt, szopóálarcot és abortusztámogató dolgot. A dolog szó ugyanis a legjobb kifejezés a kiállított tárgyakra, mert egy percig sem lehet se művészetnek, se alkotásnak nevezni őket.

Természetesen a résztvevők sem az elegáns, intelligens elitből kerültek ki. Sajnos az alkotókról, a támogatókról és az érdeklődőkről is ordít, hogy borzasztó életük van. Minden tiszteletem azoké, akik szeretet nélküli közegben nőnek fel, esetleg valamiféle abúzus áldozataként próbálnak túlélni, megmaradni ebben a világban.

Más okot nem tudok feltételezni az alkotások mögött, mint egy óriási segélykiáltást egy szeretetet nélkülöző emberi élet miatt. És ez nem a többségi társadalom hibája, hanem egy rossz gyerekkor hibás feldolgozása. A sajnálaton túl azonban nem szabad hagynunk, hogy egy ilyen ember gyerek közelébe kerüljön. Örökbefogadásról aztán végképp ne is beszéljünk! Hogy nevelhetne fel valaki egészségesen egy gyereket, ha ő maga is pszichológiai kezelésre szorul?!

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Kampány a hagyományos családokért: apa és anya csak egy van

Válaszul a Szivárványcsaládok Közössége és a Háttér Társaság # acsaladazcsalad kampányára, a Hetek konzervatív közéleti hetilap is a család népszerűsítését tűzte ki céljául. Hazánk legnagyobb LMBTQ-szervezeteivel ellentétben azonban a hetilap nem a szivárványcsaládok, hanem a hagyományos családmodell fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a közösségi oldalán.

„Apa csak egy van. Anya csak egy van. Minden gyermeknek járna” – hangsúlyozzák a bejegyzésben,

az üzenet szimbolizálására pedig a tenyerükbe írták az apa és anya szavakat, továbbá arra kérnek mindenkit: aki egyetért azzal, hogy a családot 2020-ban is az apa, az anya, illetve a gyerek/gyerekek alkotják, vegyen részt a kezdeményezésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.