Petíció a szuperkórházért

A kormány politikája nem változott, szeretné végigvinni azokat a fejlesztéseket, amelyekről korábban döntés született és amelyekről megállapodott a fővárossal.

2019. 11. 21. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Petíciót indítottunk a Dél-budai Centrumkórház megépítéséért a Civil Összefogás Fórum oldaláról elérhető digitális támogatói íven – közölte a Magyar Nemzettel Simicskó István (képünkön).

Fotó: MTI/Soós Lajos

Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője szerint azért kérik a polgárok támogatását, mivel az elmúlt hetekben ellentmondó ellenzéki nyilatkozatok láttak napvilágot, az intézmény felépítését például pazarlónak nevezték és az épület helyszínét is vitatták. – Választókerületemben sokan elbizonytalanodtak az új főpolgármester és a kerületi polgármester kijelentései miatt. Többen megszólítottak az utcán, hogy tényleg nem lesz szuperkórház? – idézte fel a kormánypárti parlamenti képviselő.

Hozzátette: a kormány kiemelten fontosnak tartja az egészségügyet, az Egészséges Budapest program keretében négy új centrumkórházat tervez létrehozni, ezek közül lenne az első a dél-budai. Simicskó István szerint vannak közös ügyek, amelyekben meg kell találni a közös nevezőt, ilyen például a magyar emberek egészségének kérdése, ami nem lehet vita tárgya. Hozzátette: az ellenzék a parlamentben korábban folyamatosan arról beszélt, hogy az egészségügyet fejleszteni kell, azonban mintha most ezt elfelejtette volna.

Kitért arra is, hogy a Szent Imre Kórház, amelyet 300-350 ezer ember ellátására építettek és folyamatosan fejlesztenek – néhány hete adtak át új CT- és MR-eszközöket 2,2 milliárd forintért –, nem tudja kiváltani az 1,2 millió ember ellátására tervezett szuperkórházat, amelyben mind a betegeknek, mind az ott dolgozóknak magasabb színvonalat tudnak majd biztosítani. – A tervek szerint egyágyas szobákban helyezik el a betegeket, a dolgozók gyermekeinek pedig óvoda és bölcsőde létesül. A Szent Imrében 44 ezer négyzetméternyi hely van, az új kórházban ennek négyszerese lesz – sorolta az előnyöket Simicskó István.

Újbuda DK-s polgármestere, László Imre korábbi kijelentéseivel szemben már nem ellenzi a Dél-budai Centrumkórház felépítését, sőt pártja már hiányolja az új dél-budai intézmény építkezésének megkezdését, amelyből, ahogy fogalmaztak, még egyetlen kapavágás sem valósult meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az ellenzéknek el kellene döntenie, hogy mit akar.

Dömötör Csaba hozzátette: a kormány politikája nem változott, szeretné végigvinni azokat a fejlesztéseket, amelyekről korábban döntés született és amelyekről megállapodott a fővárossal. – Innentől az új fővárosi vezetésé a felelősség, hogy az együttműködés vagy a kakaskodás útját választja – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.