Kocsis Máté: Pikó Andrásra nagy a polgármesteri kabát

Kocsis Máté kiemelte: a VIII. kerület polgármestere csúsztat, hergeli az embereket, tényeket hallgat el.

2020. 05. 13. 18:54
PIK Andrs
Budapest, 2019. december 9. Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András, Józsefváros álcivil polgármestere egy lejárató kampányt folytat, a kerület egy milliárdos fejlesztési támogatásával kapcsolatban csúsztat, hergeli az embereket, de emellett a polgármester elhallgat néhány tényt – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Kocsis Máté. – A kormány a fel nem használt önkormányzati támogatásokat átcsoportosította a járvány elleni védekezési alapba, Pikó András elsősorban engem kezdett el okolni.

Pikó valótlanságot állított, amikor elvonásról beszélt, és az általa működtetett propagandalapja, a Józsefváros című újság is, amikor azt állította, hogy a kerületnek be kell fizetnie az egy milliárdot a járvány elleni védekezési alapba. Természetesen ez nem igaz, ez a pénz sohasem volt a kerületnél – szögezte le a kerület korábbi fideszes vezetője, aki emlékeztetett arra, hogy a szóban forgó egy milliárd forintot még ő lobbizta ki a kerületnek, Sára Botond ugyancsak korábbi fideszes polgármester programjaira.

A Fidesz frakcióvezetője a támogatással kapcsolatban a Belügyminisztérium kivizsgálását kérte, majd kiderült: hogy Pikó András sem februárban, sem márciusban nem hívta le a kerületének járó pénzeket.

– Ha Pikó András a polgármesteri munkáját végezné, és nem a saját ajnározásával vagy az én gyalázásommal töltené az időt, akkor ez a pénz visszavonhatatlanul a kerületé lehetne. Pikó tudott ezekről a támogatásokról, sőt a kampányban emiatt támadta is Sára Botondot, majd a megválasztása után Pikó egyetlen lépést sem tett, hogy előkészítse ezeket a döntéseket – magyarázta a történteket Kocsis Máté. Hozzátette: más települések le tudták hívni, Pikó András erre képtelen volt, és elkezdett másokat hibáztatni, ebből az derül ki, hogy nagy rá a polgármesteri kabát, saját mulasztásait akarja elleplezni.

– Pikó András egy balfácán, aki képtelen a kerületet sikeresen vezetni, és még egy megszerzett támogatást sem képes lehívni a kormánytól. Ez egy kommunikációs trükk, de ezzel nem lehet egy önkormányzatot elvezetni. Ez a szokásos recept a baloldalon, felelősséget nem viselnek, de mást hibáztatnak, ezt láthattuk Karácsony Gergelytől a Pesti úti idősek otthona ügyében – zárta sajtótájékoztatóját Kocsis Máté.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.